Σιροπιαστό Αγιορείτικο νηστίσιμο.
21 Οκτωβρίου 2011
Συστατικά
- 1500 γρμ αλεύρι
- 650 γρμ λαδι
- 150 γρμ σταφίδα μαύρη
- 850 γρμ νερό
- 20 γρμ αμμωνία
- 12 γρμ σόδα
- 700 γρμ καρύδι
- 15 γρμ μπέικιν
- 700 γρμ ζάχαρη
- 65 γρμ κανέλα
Εκτέλεση
-
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά τελευταίο το αλεύρι και το αδειάζουμε σε ταψί. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς. Σοροπιάζουμε με σορόπι 27 γράδων και τα 2 ζεστά.
-
Άμα θέλουμε αλείφουμε με Γκάνας σοκολάτας (1 κιλό κρεμά γάλακτος 1 κιλό κουβερτούρα.
πηγή: Αγιορείτικο Βήμα