Αγιορείτικη Μελιτζανοσαλάτα
18 Οκτωβρίου 2011
Συστατικά
- 4 μέτριες μελιτζάνες
- 4 πιπεριές Φλωρίνης κόκκινες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 150 γραμμ. φέτα τριμμένη με το χέρι
- 1/3 φλ.τσαγ. λάδι
- Ξύδι άσπρο
- Αλάτι-πιπέρι
- Μερικές ελιές για το ντεκόρ μαύρες Καλαμών
Εκτέλεση
Ψήνουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές μέχρι να ζαρώσουν σε δυνατό φούρνο 220-250 οC. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια σε ένα μπωλ. Αυτή την διαδικασία μπορούμε να την αποφύγουμε ξεφλουδίζοντας τις μελιτζάνες με τον πατατοκαθαριστή, τις κόβουμε στα δύο κατά μήκος και τις ψήνουμε στα μικροκύμματα 15 λεπτά. Πιπεριές Φλωρίνης παίρνουμε σε βαζάκι, έτοιμες καθαρισμένες, που τις ξεπλένουμε πριν τις κοψουμε. Τα υπόλοιπα είναι απλώς ανακάτεμα. Ρίχνουμε κρεμμύδι,σκόρδο,λαδόξυδο,αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μετά την τριμμένη φέτα ή γιδοτύρι και βάζουμε το μπωλ, σκεπασμένο, στο ψυγείο για μια ώρα. Ελιές για το ντεκόρ και έτοιμη!!
πηγή: Αγιορείτικο Βήμα