Σιμιγδαλένιος χαλβάς (έρχεται νηστεία)
10 Φεβρουαρίου 2011
Aπό τoν Στέλιο Παρλιάρο
Προετοιμασία, παρασκευή: 1 ώρα, Αναμονή: 1 ώρα
Υλικά (για 6 μερίδες)
200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
120 γρ. ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο
400 γρ. νερό
150 γρ. αμύγδαλα λευκά, ολόκληρα
200 γρ. ζάχαρη κανέλα σε σκόνη (για πασπάλισμα)
Διαδικασία:
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, το λάδι και τα αμύγδαλα σε μια κατσαρόλα και την τοποθετούμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα για 30 – 40 λεπτά. Το αργό καβούρδισμα είναι που κάνει το χαλβά λευκό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη και αδειάζουμε το σιρόπι πάνω από το καβουρδισμένο σιμιγδάλι. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου σωθεί το νερό και το μείγμα γίνει σφιχτό. Μοιράζουμε το χαλβά σε μια φόρμα της αρεσκείας μας ή σε ατομικά φορμάκια, τον αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 1 ώρα, ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
* Αναδημοσίευση από το περιοδικό «Γλυκές ιστορίες»