Γενικά Θέματα

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ιερατική Σχολή “Άγιος Αρσένιος” στο Σρέμσκι Καρλόβτσι

18 Οκτωβρίου 2024

Ο Πατριάρχης Σερβίας στην Ιερατική Σχολή “Άγιος Αρσένιος” στο Σρέμσκι Καρλόβτσι

Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Πορφύριος επισκέφθηκε, χθες, την Ιερατική Σχολή “Άγιος Αρσένιος” στο Σρέμσκι Καρλόβτσι, ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα εκπαιδευτικά ιδρύματα του σερβικού λαού, το οποίο φέτος εορτάζει 230 λειτουργίας.

Η διοίκηση της Ιερατικής Σχολής με τη βοήθεια του ευσεβούς λαού και των κρατικών φορέων, είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία την ανακαίνιση και τη γενική διαρρύθμιση του Ιερού Ναού Αγίου Αρσενίου του Β’ Αρχιεπισκόπου Σερβίας.

Μετά την πανηγυρική υποδοχή του από τον Πανιερώτατο Επίσκοπο Σιρμίου κ. Βασίλειο, ο Πατριάρχης κ.κ. Πορφύριος τέλεσε την Ακολουθία του Αγιασμού του Ιερού Ναου Αγίου Αρσενίου του Β’ Αρχιεπισκόπου Σερβίας, και στη συνέχεια προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας.

“Ο Ιησούς Χριστός είναι ο πρώτος Θεολόγος”, είπε και τόνισε: “Το γεγονός ότι οι άνθρωποι είμαστε πλασμένοι κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν του Θεού, μας δείχνει ότι είμαστε πλασμένοι και για να είμαστε Θεολόγοι όταν είμαστε σε κοινωνία με τον Χριστό. Αυτό το πετυχαίνουμε μόνο μέσω της προσευχής. Γι’ αυτό ένας μεγάλος δάσκαλος και πατέρας της Εκκλησίας είπε: Αν θέλεις να είσαι αληθινός Θεολόγος, τότε να προσεύχεσαι αληθινά και σωστά. Και αν προσεύχεσαι αληθινά και σωστά, τότε είσαι αληθινός Θεολόγος”.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ομιλία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Πορφυρίου ΕΔΩ.

 

Πηγή: spc