Αθλητισμός και άσκησηΓενικά ΘέματαΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική – Η υγεία του ανθρώπου πριν από την αμαρτία

17 Οκτωβρίου 2024

Εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική – Η υγεία του ανθρώπου πριν από την αμαρτία

Ποια είναι η υγεία του ανθρώπου; Ποιος είναι ο υγιής άνθρωπος για την Εκκλησία; Σε αυτά τα ερωτήματα απαντά στην σημερινή εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική ο π. Ανδρέας Γκατζέλης και τονίζει πως η Εκκλησία θεραπεύει τη φύση μας και την αποκαθιστά στο αρχέγονο κάλος της. Μέσα στην Εκκλησία έχουμε εμπειρία της ζωής πριν από την πτώση, πώς δηλαδή ήταν η ζωή του ανθρώπου μέσα στον Παράδεισο. Το είδαμε αυτό μέσω των Αγίων, αλλά κυρίως αποκαλύφτηκε αυτός ο τρόπος ζωής στο πρόσωπο του Χριστού.

Κατά συνέπεια, υγιής άνθρωπος για την Εκκλησία μας είναι ο άνθρωπος έτσι όπως τον έπλασε ο Θεός, χωρίς ίχνος αμαρτίας. Η εκκλησία προσπαθεί να μας καθοδηγήσει, να μας κάνει ικανούς να ζήσουμε σε κατάσταση προπτωτική.

Η σωτηρία του ανθρώπου, που ενήργησε ο Χριστός, και ο τρόπος που ο κάθε ένας μπορεί να την οικειωθεί εν Αγίω Πνεύματι, κατανοείται μέσα στην Εκκλησία ως θεραπεία της νοσούσης ανθρώπινης φύσης μας. Στην νέα εκπομπή Ορθόδοξη Θεραπευτική, ο π. Ανδρέας Γκατζέλης παρουσιάζει, μέσα από την Αγία Γραφή και τα έργα των Αγίων Πατέρων, την ασκητική παράδοση της Ορθοδόξου Εκκλησίας ως ένα τέλεια επεξεργασμένο σύστημα θεραπευτικής.

Παρακολουθήστε το 2ο επεισόδιο της εκπομπής στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: