Γενικά Θέματα

70 χρόνια ιερατικής ζωής για τον ιερέα-σύμβολο της επαρχίας Αμμοχώστου

17 Οκτωβρίου 2024

70 χρόνια ιερατικής ζωής για τον ιερέα-σύμβολο της επαρχίας Αμμοχώστου

Ο λόγος για τον πολιό Αρχιμανδρίτη Γεώργιο Ιωάννου, ο οποίος σαν σήμερα, στις 17 Οκτωβρίου 1954, ενδύθηκε το τίμιο ράσο, λαμβάνοντας τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης από τον τότε Χωρεπίσκοπο Σαλαμίνος κυρό Γεννάδιο στον Ιερό Ναό Αγίου Κασσιανού Λευκωσίας.

“Εβδομήντα χρόνια λευκασμένης ιερωσύνης, με πλούσιο πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο, προσφοράς στην Εκκλησία και στον πάσχοντα άνθρωπο. Μισός και πλέον αιώνας για τον άνθρωπο «σύμβολο» για τη δράση του κατά τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ 55-59 που διαπνεόταν και συνεχίζει να κατέχεται από «συγκινητικότατον πατριωτικόν παλμόν», που αποτελεί μία αέναη πηγή φρονηματισμού, σθένους και αγνής αγάπης. Επτά δεκαετίες για την «αφετηρία» στην οποία αρκετοί κληρικοί στην επαρχία Αμμοχώστου και αλλαχού οφείλουν την ιερωσύνη τους ή έχουν τις πνευματικές τους καταβολές”, αναφέρει η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου.

Ο Πανιερώτατος κ. Βασίλειος προσωπικά, ο ιερός κλήρος αλλά και ο λαός της Μητροπόλεως εξέφρασαν τις εγκάρδιες ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους για τη μακρόχρονη εκκλησιαστική και εθνική προσφορά του πατρός Γεωργίου. “Ενώνουν δε όλοι μαζί τις ευχές και προσευχές τους να του χαρίζει ο Θεός πολυχρόνιον, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί παράδειγμα ήθους και εκκλησιαστικής συνειδήσεως”, καταλήγει η ανακοίνωση της Μητροπόλεως.