Γενικά Θέματα

Η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

17 Σεπτεμβρίου 2024

Η πανήγυρη της Αγίας Σοφίας στον Καθεδρικό Ναό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης η μνήμη της Αγίας Σοφίας και των Τριών Θυγατέρων Αυτής Πίστεως Ελπίδας και Αγάπης.

Ιερός Καθεδρικός Ναός Θεσσαλονίκης – Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr

Το πρωί της Τρίτης 17ης Σεπτεμβρίου 2024 στον Ιερό Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ναό της Του Θεού Σοφίας Θεσσαλονίκης τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και δυσαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου.

Συλλειτούργησε ο Επίσκοπος Άσσου Τιμόθεος εκ της Ι.Μ. Μεξικού. Τους Αρχιερείς πλαισίωσε πλειάδα ιερέων και διακόνων με πρώτο τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης αρχιμ. Ιάκωβο Αθανασίου.

Συμπροσευχόμενοι εκ του ιερού βήματος παρέστησαν, ο Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος και ο Επίσκοπος Μυρίνης κ. Αθηναγόρας εκ της Ι.Μ. Μεξικού.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η εις διάκονο χειροτονία του π. Ιερωνύμου. Η χειροτονία του νέου διακόνου τελέσθηκε μετά από παράκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ.Ιακώβου στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεο, καθότι ο νέος διάκονος θα εξυπηρετήσει την Ιεραποστολή.

Ακούστε στο ηχητικό τις ομιλίες του Επισκόπου Άσσου κ. Τιμοθέου και του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου στον νέο διάκονο.

Στον ιερό ναό παρέστησαν μεταξύ των πιστών ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας Υφυπουργός Εσωτερικών της Ελλάδας, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, και ο κ.Γιάννης Παπαγεωργίου συντονιστής γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.