Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Νέα Υόρκη: Ελληνίδα Αγιογράφος συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό με το έργο “Ο γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός”

29 Ιουλίου 2024

Νέα Υόρκη: Ελληνίδα Αγιογράφος συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό με το έργο “Ο γέρων Ιωσήφ Βατοπαιδινός”

Σε διεθνή διαγωνισμό τέχνης στη Νέα Υόρκη συμμετέχει η αγιογράφος, Μαρία Απορέλλη, με το έργο της, “Ο γέρων Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός”. Ο διαγωνισμός ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 29 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Με δηλώσεις της στον “Εθνικό Κήρυκα” από την Κάλυμνο όπου ζει και εργάζεται, η κ. Απορέλλη είχε εκφράσει την ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια της για την συμμετοχή της στον πολύ σημαντικό αυτό διαγωνισμό και κάλεσε τους ομογενείς να παρευρεθούν και να την τιμήσουν με την παρουσία τους.

Όπως είχε πει, “Η ψηφιακή μορφή του έργου μου θα παρουσιαστεί στην έκθεση που θα λειτουργεί στη διεύθυνση, 23 Warren Street, Street-level—Gallery 1.

Οι πρώτοι εικοσιπέντε που θα διακριθούν θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα “la repubblica” και θα μπουν στην ομάδα “Κορυφαία Επιλογή”, ένα πολύ σημαντικό δίκτυο επαγγελματιών της τέχνης με πολλά μοναδικά προνόμια”.

Η Μαρία Απορέλλη γεννήθηκε στην Κω το 1997 και ζει μόνιμα στην Κάλυμνο. Έχει δημιουργήσει δύο ηλεκτρονικά καταστήματα όπου υπάρχουν συλλογές εικόνων αντίγραφα από τις πρωτότυπες δημιουργίες και χειροποίητες εικόνες. Ελληνικό ηλεκτρονικό κατάστημα: www.aporelliartworks.com, διεθνής ηλεκτρονικό κατάστημα: iconographygreece.etsy.com