Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕπιστήμες, Τέχνες & ΠολιτισμόςΗμερολόγιο Εκδηλώσεων

Έρχεται το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία (AUDIO)

5 Ιουλίου 2024

Έρχεται το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Νέα Παραλία (AUDIO)

Από 5-21 Ιουλίου με χιλιάδες τίτλους και εκατοντάδες συγγραφείς
Χιλιάδες «βιβλιοφάγοι» περιμένουν κάθε χρόνο, με ανυπομονησία την έναρξη του Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη Νέα Παραλία.

Η πολυαγαπημένη γιορτή βιβλίου ξεκινάει εφέτος αρχές Ιουλίου, παρόλο που έχει συνδεθεί με τον Ιούνιο και μεταξύ σοβαρού και αστείου με τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, το 43ο Φεστιβάλ Βιβλίου ανοίγει αυλαία στις 5 Ιουλίου και κλείνει την Κυριακή 21 του ίδιου μήνα, ακριβώς για να μη συμπέσει με την διοργάνωση του EuroPride, όπως αποκάλυψε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος Συνδέσμου Εκδοτών Βορείου Ελλάδος, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης.

 

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στα κυπριακά γράμματα και στην κυπριακή ποίηση. Αναμένεται να παρουσιαστούν περίπου 10.000 νέοι τίτλοι βίβλίων εκ των 50.000 στα 110 εκθετήρια. Την παρουσία τους θα δώσουν 400 εκδοτικοί οίκοι, ενώ περισσότεροι από 500 συγγραφείς θα υπογράψουν τα βιβλία τους.

Ο κ. Μπαρμπουνάκης εκτίμησε ότι και φέτος, η ανταπόκριση θα είναι τεράστια με πάνω από 300.000 επισκέπτες. «Οι Θεσσαλονικείς παραμένουν βιβλίοφιλοι» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Το 43ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι ώρες λειτουργίας θα είναι καθημερινά από τις 19:00 έως τις 23:00 το βράδυ.

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μασούρας

rthess.gr