Γενικά ΘέματαΓέρ. Εφραίμ ΒατοπαιδινόςΓέρ. Ιωσήφ ΒατοπαιδινόςΙερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου

15 έτη από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ)

1 Ιουλίου 2024

15 έτη από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού (ΦΩΤΟ)

Δεκαπέντε (15) έτη συμπληρώνονται σήμερα, 1 Ιουλίου 2024, από την κοίμηση του μακαριστού Γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού.

  • Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης / ope.gr

 

Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε η ακολουθία του μνημοσύνου. Της ακολουθίας προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Ι.Μ. Κουτλουμουσίου Γέρων Νικόλαος, πλαισιούμενος από τους Καθηγουμένους της Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας Γέροντα Ελισαίο, της Ι.Μ. Γρηγορίου Γέροντα Χριστοφόρου, της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ και άλλους Αγιορείτες και Βατοπαιδινούς Πατέρες.

Το πρωί τελέσθηκε ιερατικό συλλείτουργο με προεξάρχοντα της Ευχαριστιακής Σύναξης τον Καθηγούμενο της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε τρισάγιο στο σημείο, όπου είχε ενταφιασθεί ο μακαριστός Γέρων Ιωσήφ και εν συνεχεία παρατέθηκε η καθιερωμένη Τράπεζα, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Γέρων Εφραίμ αναφέρθηκε στον μακαριστό Γέροντα Ιωσήφ, ο οποίος υπήρξε και ο πνευματικός γεννήτορας της Βατοπαιδινής Αδελφότητας. Ο Γέρων Εφραίμ Βατοπαιδινός απευθυνόμενος στους πατέρες και τους προσκυνητές παρουσίσε στιγμές από την ζωή του μακαριστού Γέροντα, καθώς και στοιχεία από την χαρισματική του βιοτή και διδασκαλία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ετήσιο Μνημόσυνο Γέροντος Ιωσήφ Βατοπαιδινού