Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

25 Ιουνίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στον εορτασμό της Παναγίας Φανερωμένης στη Λευκάδα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Το νησί της Λευκάδα επισκέπτεται από το απόγευμα της Κυριακής ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Ο Παναγιώτατος τίμησε με την παρουσία του την πανήγυρη της Παναγίας Φανερωμένης στην ομώνυμη Μονή η οποία εορτάζει την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος. 

Το πρωί τελέστηκε η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία όπου συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες: Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Προικοννήσου κ. Ιωσήφ, Άρτης κ. Καλλίνικος και Μαρνωείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων. 

Τον Παναγιώτατο καλοσώρισε με εγκάρδιους λόγους ο Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης πέριξ της Ιεράς Μονής.

Ακολούθως ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος φύτεψε μαζί με τον Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο, μία ελιά έξω από την ανακαινισμένη συνοδική αίθουσα την οποία στη συνέχεια εγκαινίασε.

Νωρίς τι απόγευμα, χθες, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έφτασε στο κοιμητήριο της Λευκάδας. Εκεί αφού τον υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λευκάδας, Ξ. Βεργίνης, κατευθύνθηκαν στην εκκλησία του Κοιμητηρίου για την σεμνή υποδοχή του και αμέσως μετά βρέθηκε στους τάφους των Μακαριστών Δωροθέου και Νικηφόρου.

Ο Παναγιώτατος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση με συγκίνηση τιμώντας έτσι τους μακαριστούς Μητροπολίτες που άφησαν τη δική τους ιστορία στην Λευκάδα και με ταπεινότητα γονάτισε μπροστά στους τάφους.

O Οικομενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος μετέβη στη Μονή του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στο Λιβάδι της Καρυάς όπου με μεγάλη συγκίνηση και δέος τον υποδέχτηκε ο Ηγούμενος της Μονής, π. Χριστοφόρος Αραβανής.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες: ilefkada.gr