Γενικά ΘέματαΠροσκυνήματα-Οδοιπορικά-Τουρισμός

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου

14 Ιουνίου 2024

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου

Την Ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 14-6-2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων και Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ο οποίος βρίσκεται στη Μεσσηνία, λόγω μεταφοράς της θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης και της Κάρας του Οσίου Θεοδώρου του εκ Κορώνης, για προσκυνηματικούς λόγους.

Ο Σεβασμιώτατος έτυχε θερμής υποδοχής από τον Καθηγούμενο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Προκόπιο Σμυρνή, τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Μεσσηνίας Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππο Χαμαργιά και από πατέρες της Μονής.

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων προσκύνησε τη θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης και τέλεσε μνημόσυνο στους μακαριστούς Καθηγουμένους της Ιεράς Μονής Νεόφυτο και Πανάρετο.

Στη συνέχεια, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα στο συνοδικό της Μονής, ενώ ο Καθηγούμενος προσέφερε στον Μητροπολίτη Κυθήρων Εικόνα της Παναγίας Βουλκανιωτίσσης και την ακολουθία της.

Τέλος, ο κ. Σεραφείμ ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο και τους Πατέρες για την φιλοξενία, ευχόμενος υγεία και κάθε πνευματική πρόοδο στο Ιερό Κοινόβιο.