Γενικά Θέματα

Αφιερώματα στην εορτή της Αναλήψεως στην Pemptousia TV

13 Ιουνίου 2024

Αφιερώματα στην εορτή της Αναλήψεως στην Pemptousia TV

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου Ιησού Χριστού συνιστά την τελευταία πράξη της εν σαρκώσει παρουσίας Του, μετά από την Ανάσταση Του και για την Εκκλησία μας αποτελεί έναν χαρμόσυνο εορτολογικό γεγονός.

Στην τηλεόραση της Πεμπτουσίας παρακολουθήστε αφιερώματα, ομιλίες και εκπομπές για τη μεγάλη αυτή Δεσποτική εορτή.

Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Ν. Κόσμου

Για τον περικαλλή και ξεχωριστού αρχιτεκτονικού κάλλους Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου, μιλά στον δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, ο Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Καβαρνός, προϊστάμενος του Ναού. Με ιδιαίτερη ευλάβεια η ενορία τιμά στις 9 Ιουλίου τον Άγιο νεομάρτυρα Μιχαήλ τον Πακνανά, ο οποίος είναι προστάτης των διαιτολόγων και κηπουρών και προστάτης της ενορίας του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Κυρίου της περιοχής. H Ενορία τιμά τον Άγιο νεομάρτυρα Μιχαήλ τον Πακνανά, διότι ακριβώς σε αυτή την περιοχή βρίσκονταν οι κήποι του Αγίου.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: 

«Η Ανάληψη του Κυρίου: Μαρτυρία στο σύγχρονο κόσμο»

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος μιλάει για το βαθύ νόημα του γεγονότος της Αναλήψεως.

Γέρων Εφραίμ: “Ο Κύριος ανελήφθη εις ουρανούς για να ανυψώσει την ανθρώπινη φύση”

Παρακολουθήστε την ομιλία του Γέροντος Εφραίμ, Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, στην τράπεζα της Μονής κατά την ημέρα της Αναλήψεως του Κυρίου, στις 28 Μαΐου 2020.

Μελίσματα και μύθοι της Αναλήψεως

Η Νεκταρία Καραντζή παρουσιάζει ύμνους της Αναλήψεως και εξηγεί πώς το νόημα της μεγάλης αυτής Δεσποτικής εορτής έχει συγκινήσει και επηρεάσει τους ανθρώπους της παράδοσης.