Σε νέα πλατφόρμα λειτουργεί η βιβλιογραφική βάση βιβλιοnet

Σε νέα πλατφόρμα, πολύ πιο σύγχρονη, ταχύτερη και ασφαλέστερη λειτουργεί ήδη ο ιστότοπος biblionet.gr, όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού.

Παρέχει νέες δυνατότητες όπως πολύγλωσση λειτουργία, πολλαπλούς ρόλους χρηστών, ευκολότερη δυνατότητα πρόσβασης από τους εκδοτικούς οίκους και τους βιβλιοπώλες, βελτιστοποιημένη μηχανή αναζήτησης η οποία παρέχει ευκολότερη και πληρέστερη αναζήτηση στη βάση δεδομένων με επιπρόσθετες δυνατότητες αποθήκευσης πληροφορίας όπως  για παράδειγμα τα λεγόμενα πληροφοριακά tags.

Η νέα ιστοσελίδα είναι φιλική προς τον χρήστη και συμβατή με όλους τους τύπους συσκευών.

Φιλοξενείται σε ασφαλή και πιστοποιημένη υποδομή εντός Ελλάδας για τη βέλτιστη ταχύτητα και διαθεσιμότητά της τόσο προς τους φυσικούς χρήστες όσο και προς το api για τις αναζητήσεις που γίνονται αυτοματοποιημένα από τρίτα συστήματα στη βάση της βιβλιοnet. Το api έγινε επίσης ταχύτερο και ανανεώθηκε.

Όλα τα παραπάνω εξασφαλίζουν πέρα από τη βελτίωση του συστήματος, κυρίως την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργίας και επέκτασης της βιβλιοnet καθώς μεταφέρθηκαν και συνδέθηκαν 2 διαφορετικές legacy βάσεις, δηλαδή απαρχαιωμένες-παλαιάς τεχνολογίας, σε μία πρωτοπόρα και σύγχρονη βάση για την αρτιότερη λειτουργία και βιωσιμότητα της βιβλιοnet.

Το πρώτο διάστημα λειτουργίας της νέας βιβλιοnet θα δύναται να ενσωματώσει τυχόν επισημάνσεις για την καλύτερη λειτουργία της.

philenews.com