Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την ευθυνοφόρο αποστολή του νέου Μητροπολίτη Μεξικού Ιακώβου – Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

26 Ιανουαρίου 2024

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την ευθυνοφόρο αποστολή του νέου Μητροπολίτη Μεξικού Ιακώβου – Το Μικρό και Μεγάλο Μήνυμα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αποστολή που αναθέτει η Μήτηρ Εκκλησία στον νέο Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιάκωβο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος κατά την την ακολουθία του Μικρού Μηνύματος που έδωσε ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης ενώπιον των μελών της Αγίας και Ιεράς Συνόδου. Ο Παναγιώτατος μίλησε για τα εφόδια του νέου Επισκόπου της απομακρυσμένης αυτής επαρχίας του Οικουμενικού Θρόνου και εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα  ότι θα συνεχίσει να τιμά το όνομά της και το παρελθόν της. 

Ο νέος Μητροπολίτης Μεξικού κ. Ιάκωβος εξελέγη από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου παμψηφεί την Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2024, Μητροπολίτης Μεξικού, διαδεχόμενος τον Σεβ. Μητροπολίτη κ. Αθηναγόρα ο οποίος μετατέθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Βιζύης. Κατά την αντιφώνησή του ο κ. Ιάκωβος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες εξέφρασε και προς τον Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για την αδιάπτωτη πατρική στοργή και την ανεπιφύλακτη συγκατάθεσή του στην προβολή της υποψηφιότητάς του. Ο εψηφισμένος Μητροπολίτης Μεξικού έως και την ημέρα της εκλογής του υπηρετούσε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών εκ της θέσεως του Γενικού Αρχιερατικού Επισκόπου.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr