Γενικά Θέματα

Η φωνή της Εκκλησίας, η ευθύνη των Βουλευτών και η επόμενη ημέρα της έκτακτης Ιεραρχίας για τον “γάμο ομοφύλων”

24 Ιανουαρίου 2024

Η φωνή της Εκκλησίας, η ευθύνη των Βουλευτών και η επόμενη ημέρα της έκτακτης Ιεραρχίας για τον “γάμο ομοφύλων”

Κάθετα αντίθετη απέναντι στο  νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και αφορά την επέκταση του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, βρίσκει την Εκκλησία της Ελλάδος η επόμενη ημέρα της έκτακτης σύγκλησης του ανώτατου διοικητικού οργάνου της, της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας. 

Του Νικολάου Ζαΐμη 

Ύστερα από μία πεντάωρη συνεδρίαση, το Σώμα της Ιεραρχίας, εξέφρασε με επίσημο τρόπο τις θέσεις της για το ζήτημα που κυριαρχεί στον δημόσιο διάλογο και προβληματίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν περιορίστηκε μόνο σε μια τυπική ανακοίνωση παραθέτοντας τις απόψεις της. Προχώρησε σε λήψη αποφάσεων στην παρούσα φάση για τις επόμενες κινήσεις της, χωρίς να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες αποφάσεις εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως τονίστηκε και από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας της Ιεραρχίας σκοπός είναι η Εκκλησία να εκφράσει τις θεολογικές της θέσεις που αφορούν το ποίμνιο και το έπραξε αυτό με τον δυναμικότερο τρόπο χθες, “χωρίς να γίνονται φροντιστήρια στους Ιεράρχες”, όπως είπε με νόημα.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr