Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Έκτακτη Ιεραρχία-ρεπορτάζ ope.gr: Απόλυτη ταύτιση Ιεραρχών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

23 Ιανουαρίου 2024

Έκτακτη Ιεραρχία-ρεπορτάζ ope.gr: Απόλυτη ταύτιση Ιεραρχών με την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση

Απόλυτη ταύτιση με την εισήγηση που έκανε στην έκτακτη Ιεραρχία ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος υπάρχει στο Σώμα της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία συνεδριάζει εκτάκτως αυτή την ώρα στο Συνοδικό Μέγαρο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ope.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Στρουμπάκου από το Συνοδικό Μέγαρο, πηγές αναφέρουν πως στην εισήγηση γίνεται σαφής λόγος ότι όλα τα ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια μπορούν να λυθούν μέσα από την νομική επέκταση του συμφώνου συμβίωσης. Μέσα από αυτή την επέκταση μπορούν να λυθούν και θέματα που αφορούν την τεκνοθεσία σχετικά με ζευγάρια που έχουν ήδη παιδιά μέσα από αυτή την διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η Ιεραρχία είναι ξεκάθαρα απέναντι στο νομοσχέδιο και ότι δεν πρόκειται να βρεθεί ούτε ένας Μητροπολίτης ο οποίος να διαφωνήσει με τις σαφείς θέσεις που εκφράστηκαν μέσα από την εισήγηση που έγινε στην Ιεραρχία για το ζήτημα. Κάνουν λόγο για δύο διαφορετικούς κόσμους μεταξύ Εκκλησίας και κυβέρνησης στο εν λόγω ζήτημα.

Μετά την εισήγηση του Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικολάου με θέμα «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», το Σώμα διέκοψε για λίγο την συνεδρίαση, ενώ συνεχίζεται η συνεδρίαση αυτή την ώρα με συζήτηση επί του θέματος της εισηγήσεως. 

Νωρίτερα, κατά την προσέλευσή τους στο Συνοδικό Μέγαρο Ιεράρχες δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες καθώς όπως είπαν προέχει η συνεδρίαση της Ιεραρχίας. Όλα θα ειπωθούν μετά την ολοκλήρωση επεσήμαναν.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr