Ορθοδοξία· Διεθνές Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων

Ο πραγματικός Χριστιανός μπροστά στη φρικαλεότητα του πολέμου

7 Μαρτίου 2022

Ο πραγματικός Χριστιανός μπροστά στη φρικαλεότητα του πολέμου

Σε ένα κείμενο για τις διαφορετικές αντιδράσεις του κόσμου σχετικά με την πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία, ο Vasile Bănescu, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου της Ρουμανίας, αναλύει τον τρόπο που συμπεριφέρεται ο πραγματικός Χριστιανός σε σχέση με τον μη Χριστιανό μπροστά στη φρίκη του πολέμου.

Της Σβετλάνα Λεβίτσκι

Ο Βασίλ Μπανέσκου τονίζει τη σημασία των ηθικών πράξεων, των ειρηνευτικών λόγων, αλλά και του διαχωρισμού, χωρίς περιττή διπλωματία, του δίκαιου από το άδικο, της αλήθειας από το ψέμα, της ειλικρίνειας από την συνενοχή, της ανθρωπιάς από το απάνθρωπο, του καλού από το κακό.

“Σε μια πραγματικά κρίσιμη στιγμή για τη Χριστιανική Ευρώπη, η Δημοκρατία πρέπει να παραμείνει πολιτικά ιερή. Οι Χριστιανοί, ανεξαρτήτως δόγματος, αλλά και όλοι οι άνθρωποι πρέπει να είναι ενωμένοι γύρω από τις παγκόσμιες ηθικές αξίες, τις αξίες που εξαλείφουν την ανεξέλεγκτη παρόρμηση στη μαζική δολοφονία, τη θηριωδία, την επιθετικότητα κατά των γειτόνων, την στέρηση της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας του ανθρώπου”, επεσήμανε ο Βασίλ Μπανέσκου.

Διαβάστε περισσότερα στο ope.gr