Το WWF «ζωντανεύει» ξανά ζώα που εξαφανίστηκαν

Μέσω επαυξημένης πραγματικότητας, φέρνει ξανά στη «ζωή» είδη που βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης ή που έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Η περιβαλλοντική οργάνωση WWF (Χιλής), σε συνεργασία με την την Inbrax, δημιούργησαν το Huellas de Extincion, μια διαδραστική ιστοσελίδα, όπου οι επισκέπτες μπορούν να γνωρίσουν περισσότερες πληροφορίες για είδη που βρίσκονται στο χείλος της εξαφάνισης ή που έχουν ήδη εξαφανιστεί.

Το ψηφιακό μουσείο προσφέρει σημαντικές πληροφορίες αλλά και εκπαιδευτικό υλικό για το πως οι επόμενες γενιές μπορούν να βοηθήσουν, ώστε τα εναπομείναντα ζώα να μην έχουν παρόμοια «τύχη». Επιπλέον οι χρήστες μέσω επαυξημένης πραγματικότητας μπορούν να αλληλοεπιδράσουν με τα ζώα και να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, όπως τι έτρωγε το κάθε ένα αλλά και το φυσικό περιβάλλον που ζούσε. Η καμπάνια διαθέτει επίσης κωδικούς QR, για να βλέπουν οι χρήστες το ζώο που θα επιλέξουν μέσω των κινητών συσκευών τους όπου κι αν βρίσκονται.

«Το τρέχον παγκόσμιο σενάριο εν μέσω πανδημίας μάς έκανε να επανεξετάσουμε τον τρόπο σύνδεσης με το κοινό, πώς σχετιζόμαστε μεταξύ μας και, κυρίως, πώς μελετούν τα παιδιά μας. Οπότε θέλαμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να διασκεδάσουν αλλά την ίδια στιγμή να ενημερωθούν για είδη που δεν υπάρχουν σήμερα, τα οποία μπορούμε να δούμε μόνο ψηφιακά πλέον», σχολίασε ο Πέδρο Αντολίν, καλλιτεχνικός διευθυντής της Inbrax.

 

Πηγή: lifo.gr