Υπόθεση Μονής Βατοπαιδίου

Ανατροπή στην … “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”!

13 Οκτωβρίου 2010

Ανατροπή στην … “ΑΝΑΤΡΟΠΗ”!

Χθες βράδυ κάθησα και παρακολούθησα την εκπομπή «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» του Γιάννη Πρετεντέρη σχετικά με την υπόθεση της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου: «Είναι σκάνδαλο ή σκευωρία» ήταν το κυρίαρχο ερώτημα.

Καλεσμέμοι ήταν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Γιώργος Πεταλωτής, η βουλευτής της Ν.Δ. κα Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κος Θανάσης Πλεύρης.

Η εκπομπή ήταν αρκετά διαφωτιστική σε πολλές πτυχές της, οφείλω να ομολογήσω.

Κατ’αρχήν, ο εκνευρισμός και η αμηχανία στην οποία περιήλθε – πολλές φορές – ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κος Πεταλωτής ήταν εμφανέστατη! Δεν κατάφερε να δώσει ούτε ΜΙΑ πειστική απάντηση ή να τεκμηριώσει κάποια από τις κατηγορίες του!

Αντιθέτως, έγινε «σάκος του μποξ» στις άγριες διαθέσεις του κου Πέτρου Δούκα – που έκανε τηλεφωνική παρέμβαση – αλλά και στις δύσκολες ερωτήσεις (που έμειναν αναπάντητες) και σχόλια που του έκαναν οι κα Βόζεμπεργκ και κος Πλεύρης σχετικά με την υποτιθέμενη ζημία του Ελληνικού δημοσίου (που αποδεικνύεται ότι είναι ανύπαρκτη)!

Οι παρεμβάσεις των κύριων Ρακιντζή και Παπανίκα δεν κατάφεραν ούτε να πείσουν, ούτε και να αποπροσανατολίσουν με τις ατεκμηρίωτες αιτιάσεις τους αλλά και να βγάλουν τον κο Πεταλωτή από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει.

Λέχθηκαν πολλές αλήθειες σε αυτή την εκπομπή από ανθρώπους που – επιτέλους – αποφάσισαν να λύσουν τη σιωπή τους για διαφορετικούς, πάντως, λόγους ο καθένας.

Εντύπωση προκάλεσε επίσης ο τρόπος με τον οποίο ο κος Πρετεντέρης προσπαθούσε να βγάλει από τη δύσκολη θέση τον κο Πεταλωτή και να καθοδηγήσει την κουβέντα προς την πλευρά του «σκανδάλου» και των σκοτεινών διαδρομών.

Είναι τυχαίο άραγε ότι άφησε τον κο Αλεξανδρή – εκπρόσωπο της μονής – να μιλήσει ελάχιστα, οδηγόντας τον προς συγκεκριμένη κατεύθυνση; Δεν νομίζω!

Εν τέλει η αλήθεια δεν μπορεί να μείνει κρυφή για πάντα. Κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και θα κάνει μεγάλο θόρυβο και νομίζω ότι ήρθε η ώρα!

Ανατροπή λοιπόν στην «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» χθες βράδυ! Και έπεται συνέχεια από ότι φαίνεται!

Γ.Κ.