Ρεκόρ Γκίνες πάλι στις Σέρρες με ένα … ρυζόγαλο
7 Ιουνίου 2010
Μία ακόμη θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες κατέκτησαν οι Σέρρες. Αυτή τη φορά οι δαιμόνιοι ζαχαροπλάστες, εστιάτορες και μάγειρες του νομού παρασκεύασαν ένα γιγαντιαίο ρυζόγαλο βάρους άνω των 2,5 τόνων.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο ρυζόγαλο του κόσμου, το οποίο παρασκευάστηκε σε καζάνι 2,50 μέτρων διάμετρο και 1 μ. ύψος, ενώ για την παρασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 300 κιλά ρύζι, 2 τόνοι γάλα, 400 κιλά ζάχαρη, 1200 λίτρα νερό, 60-70 κιλά κορν φλαουρ και μπόλικη κανέλλα.
Η διαδικασία παρασκευής του ρυζόγαλου ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι.
Παρά την πρωινή ηλιοφάνεια, η ξαφνική βροχόπτωση δυσκόλεψε αρκετά τη διαδικασία της ολοκλήρωσης και της καταμέτρησης του μεγάλου αυτού επιτεύγματος που κατάφεραν οι Σερραίοι έχοντας συμμάχους τους εκατοντάδες παρευρισκόμενους που δεν πτοήθηκαν από την καταρρακτώδη βροχή.
«Οι Σερραίοι τα κατάφεραν για τρίτη φορά» επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Γκίνες, στις Σέρρες, Jack Brockbank, προσθέτοντας: «και η γεύση του ρυζόγαλου θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα νέο ρεκόρ Γκίνες».
Η παρασκευή του μεγαλύτερου ρυζόγαλου στον κόσμο, εντάχθηκε στο πλαίσιο του τριήμερου, 3ου Διεθνές Φεστιβάλ Γαστρονομίας που διοργάνωσε και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερρών με τη συνεργασία των φορέων του νομού, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.
Οι Σερραίοι έχουν ήδη καταφέρει να μπουν στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες παρασκευάζοντας τη μεγαλύτερη μπουγάτσα του κόσμου που έφτασε περίπου τα 20 μέτρα και 250 κιλά βάρος, ενώ πέρυσι κέρδισαν μία επιπλέον θέση στο βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες, αφού κατάφεραν μέσα σε τέσσερις ώρες να τηγανίσουν χιλιάδες μπιφτέκια από βουβαλίσιο κρέας, τελικού βάρους 312,5 κιλών.
Πηγή: madata.gr