Φαρφάλες ολικής με πέστο φουντουκιού
13 Νοεμβρίου 2018
- 500 γρ. φαρφάλες ολικής άλεσης
Για την πέστο
- ½ ματσάκι μαϊντανός, μόνο τα φύλλα
- 130 γρ. φουντούκια
- 1 κ.σ. διατροφική μαγιά
- 1 σκ. σκόρδο
- 130 γρ. ελαιόλαδο
- χυμό από ½ λεμόνι
Για το σερβίρισμα
- ξύσμα από ½ λεμονιού
- ψιλοκομμένος μαϊντανός (προαιρετικά)
- χοντροκομμένο φουντούκι (προαιρετικά)
15 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τις φαρφάλες.
- Βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μείον ένα λεπτό. Θέλουμε τα μακαρόνια μας να είναι al dente.
- Σε ένα μούλτι βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε για 3 λεπτά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους και να έχουμε μια πάστα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με το πέστο και σερβίρουμε με το ξύσμα λεμονιού, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα έξτρα φουντούκια.
- Αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με λίγο έξτρα ελαιόλαδο
Πηγή: akispetretzikis.com