ΓαστρονομίαΠολυμέσα - Multimedia

Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια

23 Δεκεμβρίου 2019

Χριστουγεννιάτικα Σπιτάκια

recipe_main_akis-petretzikis-spitaki-xmasΣυστατικά
    • 900 γρ. αλεύρι
    • 1 κ.γ. σόδα
    • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    • 4 κ.γ. τζίντζερ σκόνη
    • 4 κ.γ. κανέλα σκόνη
    • 1 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
    • 1 κ.γ. πιπέρι τριμμένο
    • 1 κ.γ. αλάτι
    • 225 γρ.βούτυρο γάλακτος
    • 200-300 γρ. ζάχαρη καστανή
    • 2 αυγά
    • 300 γρ. μέλι
    • Διάφορες καραμέλες για διακόσμηση

3 ώρες
Χρόνος Εκτέλεσης

Shares 5606bf075942176c08f602bcfddfb1eae4f9ffc25749ab7454da85f803864740

8-10
Μερίδα/ες

Difficulty ff7c9d703c99daf2ec2af59a591ebe31b6bd74796afe6167236e1316b56ed4a6

2
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης

Πριν ξεκινήσετε τη συνταγή εκτυπώστε το πατρόν που θα βρείτε εδώ

  • Χτυπάμε τη ζάχαρη με το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει καλά καλά!…
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι με υπόλοιπα στερεά συστατικά και τα βάζουμε σε ένα μπολ.  Προσθέτουμε εν τω μεταξύ στο μίξερ ένα ένα τα αυγά και στο τέλος το μέλι.
  • Βάζουμε και το μείγμα του αλευριού στο μίξερ αλλά ανακατεύουμε για πολύ λίγο μέχρι όσο να ανακατευτούν καλά τα υλικά. Χωρίζουμε σε 4 μέρη και βάζουμε σε σελοφάν στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα για να σφίξει το μείγμα.
  • Ανοίγουμε με τη βοήθεια επιπλέον αλευριού τη ζύμη σε φύλλο πάχους 3-4 χιλιοστών ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και κόβουμε με τη βοήθεια του πατρόν τα σχέδια του σπιτιού. Μεταφέρουμε τα κομμάτια σε ταψιά στρωμένα με λαδόκολλες
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-14 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα.
  • Με τη βοήθεια Royal icing κολλάμε τα κομμάτια του σπιτιού μεταξύ τους πάνω σε μια βάση ή ένα ξύλο κοπής. Χρησιμοποιούμε αρκετά μεγάλη ποσότητα της “κόλλας” μας και αφήνουμε να στεγνώσει λίγο για να συνεχίσουμε με τη διακόσμηση.
  • Στη συνέχεια έχοντας royal icing μέσα σε κορνέ διακοσμούμε το σπιτάκι μας και το κάνουμε ακόμα πιο όμορφο χρησιμοποιώντας καραμελάκια, μαρσμέλοους, κομμάτια σοκολάτας κτλ.