Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Ψάχνετε το ιδανικό δώρο για τους γονείς σας;

23 Δεκεμβρίου 2016

Ψάχνετε το ιδανικό δώρο για τους γονείς σας;

ea672ab136ce4f5ea6611854c2e86131Νοιαζόμαστε, τους αγαπάμε, ενδιαφερόμαστε για τους γονείς μας. Τους το δείχνουμε όμως; Συχνά, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει, η δουλειά και οι κοινωνικές μας δραστηριότητες μας απομακρύνουν από τη γονεϊκή οικογένεια και το ενδιαφέρον που δείχνουμε στους γονείς μας είναι ίσως λιγότερο από όσο θα θέλαμε και θα ήθελαν. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό από τα δώρα που μπορούμε να τους προσφέρουμε, ιδιαίτερα τώρα στις γιορτές που η ανάγκη της αγάπης και της φροντίδας είναι πιο έντονη απ’ ότι τον υπόλοιπο χρόνο.
Το ιδανικό δώρο για τους γονείς μας
Οι γονείς ή τα πεθερικά μας, είτε ανήκουν στη λεγόμενη τρίτη ηλικία είτε είναι ακόμη σχετικά νέοι και δραστήριοι κοινωνικά, έχουν ανάγκη το ενδιαφέρον και την αγάπης μας. Ιδιαίτερα στις γιορτές η ανάγκη αυτή μεγαλώνει. Για κάποιους γονείς είναι μέρες απολογισμού, συνειδητού ή όχι, για το πέρασμα του χρόνου. Βλέποντας τα παιδιά τους να έχουν προχωρήσει στη ζωή τους, από τη μια πλευρά χαίρονται και από την άλλη αυτό τους κάνει να νιώθουν ότι παροπλίζονται. Επιπλέον, έχει περάσει στη συνείδησή μας ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και η Πρωτοχρονιά είναι για να τις περνάμε με την οικογένεια και τα παιδιά μας. Έτσι η μοναξιά και η μονοτονία της καθημερινότητας είναι πιο έντονες και πληγώνουν.
Το ενδιαφέρον μας μπορεί να έχει πολλά πρόσωπα
Δεν χρειάζεται να… κατασκηνώσουμε στο σπίτι των γονιών μας για να δείξουμε την αγάπη και τη στοργή μας. Υπάρχουν μικρά καθημερινά πράγματα που δείχνουν το ενδιαφέρον μας και μας βοηθούν να περάσουμε όμορφες στιγμές με τους γονείς μας. Τι μπορούμε να κάνουμε όλοι μαζί στις γιορτές και πώς μπορούμε να τους δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας;
• Να παρακολουθήσουμε μια θεατρική παράσταση ή μια καλή ταινία.
• Να βγούμε για ψώνια στα μαγαζιά και να πιούμε ένα καφέ ή να φάμε μεσημεριανό με τη μητέρα ή την πεθερά μας.
• Να τους κάνουμε μια επίσκεψη έκπληξη μαζί με τα παιδιά μας.
• Να ζητήσουμε από τη γιαγιά να έρθει στο σπίτι μας να φτιάξουμε όλοι μαζί κουραμπιέδες ή τη γαλοπούλα.
• Να πάμε τα παιδιά μας να τους πουν τα κάλαντα, ακόμη κι αν μένουν μακριά.
• Ακόμη και τα κάλαντα από το… τηλέφωνο, αν ζουν σε άλλη πόλη, θα τους συγκινήσουν αν τα ακούσουν από τα εγγόνια τους.
• Να φτιάξουμε μαζί με τα παιδιά μερικά δωράκια με τα χέρια μας. Γλυκά, ζωγραφισμένες κάρτες, μια οικογενειακή φωτογραφία που θα καρδάρουμε, μια ζωγραφιά των παιδιών… μικρά δώρα που δείχνουν ότι τους σκεφτήκαμε και αφιερώσαμε χρόνο για να τους ευχαριστήσουμε.

Πηγή:  capital.gr