Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Μαραθώνιος κινουμένων σχεδίων

19 Νοεμβρίου 2016

Μαραθώνιος κινουμένων σχεδίων

main_rabbit_blood_02Περισσότερες από 160 ταινίες θα μπορέσουν να απολαύσουν οι φίλοι του animation.

Οι παλιότεροι τα λέγανε κινούμενα σχέδια – οι νεότεροι χρησιμοποιούν τον όρο animation. «Ανιμέισον», όμως, στα αγγλικά, σημαίνει και εμψύχωση. Και τί άλλο από εμψύχωση είναι να φτιάχνεις, στο χέρι ή στο κομπιούτερ εικόνες, με τους ήρωές σου, δίνοντάς τους ψυχή, ζωή και δράση; Όπως και να τα πείτε όμως, εάν τα αγαπάτε, πρέπει να ξέρετε πως για εσάς υπάρχει ένας ξεχωριστός Μαραθώνιος. Όχι, δεν θα τρέξετε σ’ αυτόν ,αλλά θα καθίσετε αναπαυτικά, και θα απολαύσετε τα αγαπημένα σας κινούμενα σχέδια.
Έτσι, ο Δεύτερος Μαραθώνιος Animation, θα γίνει στις 28, 29, 30 Νοεμβρίου και 1η Δεκεμβρίου 2016, από τις 18:00 έως τις 23:00, στο ΡΟΜΑΝΤΣΟ (Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια). Συμμετέχουν περισσότερες από 160 ταινίες, από τριάντα χώρες. Στο διαγωνιστικό τμήμα περιλαμβάνονται σπουδαστικές, επαγγελματικές και πειραματικές ταινίες animation μικρού μήκους, πρόσφατης παραγωγής. Παράλληλα με τα διαγωνιστικά προγράμματα, υπάρχουν και δύο αφιερώματα σε σύγχρονες ταινίες animation από την Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Κροατία
Με είκοσι ώρες προβολών, που αναδεικνύουν τις ποικίλες αισθητικές και τεχνικές τάσεις στον χώρο του animation, για τον πιο απαιτητικό λάτρη του είδους, και με ελεύθερη είσοδο, ο Μαραθώνιος είναι κάτι που κανείς φαν των κινουμένων σχεδίων δεν πρέπει να χάσει.
Να πούμε πως, εκτός από τις προβολές, ο φετινός 2ος Μαραθώνιος Αnimation, φιλοξενεί στον πρώτο όροφο του Ρομάντσου μια έκθεση νέων Αλβανών εικαστικών, που συνδυάζουν ποικίλες τεχνικές στις καλλιτέχνες αναζητήσεις τους.

main_am_banner_gr

Info

28 Νοεμβρίου 2016
Έως 1η Δεκεμβρίου 2016. Ώρα: 18:00 έως τις 23:00. 2ος Μαραθώνιος Animation. Ρομάντσο, Αναξαγόρα 3-5, Ομόνοια.

Πηγή: tospirto.net