Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

«Συμπληρώνοντας» τον Τσέχωφ

15 Νοεμβρίου 2016

«Συμπληρώνοντας» τον Τσέχωφ

Η Ιώ Βουλγαράκη στήνει μια διαφορετική παράσταση βασισμένη στις «Τρεις αδελφές».

Ύστερα από εννέα μήνες έρευνας και δοκιμών πάνω στο κλασικό τσεχωφικό αριστούργημα «Τρεις Αδελφές», η Ιώ Βουλγαράκη και ένα δυνατό ανσάμπλ νέων ταλαντούχων ηθοποιών παρουσίασαν τον Ιούνιο στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών, στο πλαίσιο των διπλωματικών εξετάσεων, το «ΤΣΕΧ-OFF». Έργο, το οποίο θα ανεβάσουν ξανά αυτή τη φορά στη σκηνή του Πόλη Θέατρο, από 9 Δεκεμβρίου.
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη και εντελώς αυτόνομη δραματουργική σύνθεση, οι σκηνές της οποίας θα μπορούσαν να λαμβάνουν χώρα πριν και ανάμεσα από τις σκηνές που έγραψε ο Ρώσος συγγραφέας. Σε πλήρη συνέπεια προς την αφηγηματική γραμμή του έργου, η παράσταση λειτουργεί αντιστικτικά προς αυτό: παρακολουθούμε δηλαδή την ιστορία αποκλειστικά μέσα από σκηνές που φαντάστηκαν και δημιούργησαν οι ίδιοι οι ηθοποιοί. «Ποια άλλη ζωή ονειρευόμαστε να ζήσουμε, όσο ο χρόνος αυτής της ζωής που έχουμε τελειώνει;», αναρωτιέται ο θίασος της παράστασης και συνεχίζει: «Ποια προσδοκία μάς κρατά όρθιους; Σε τι πιστεύουμε; Και ακόμη, τι μπορεί να συμβαίνει στις τρεις αδελφές, του ομώνυμου έργου του Αντόν Τσέχωφ, “έξω απ’ την σκηνή”;».

Παίζουν: Παναγιώτης Γαβρέλας, Δημήτρης Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος Γιουρνάς, Μαρία Δαμασιώτη, Μπλερίμ Δαμπιράι, Γιώργος Δικαίος, Ιωάννης Κοτίδης, Γρηγορία Μεθενίτη, Μαίρη Μηνά, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μαρία Πετεβή, Δέσποινα Ρεμεδιάκη, Βασίλης Σαφός. Δραματουργία: Ο θίασος Σκηνοθεσία-σκηνικός χώρος: Ιώ Βουλγαράκη Κοστούμια: Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος Μουσική: Βαλέρια Δημητριάδου Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης Φωτογραφία: Karol Jarek

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο η Ιώ Βουλγαράκη παρουσιάζει το «Ορλάντο» της Βιρτζίνια Γουλφ στο Skrow Theatre. Διαβάστε την κριτική της παράστασης εδώ.

Χριστίνα Φαραζή

Πηγή: tospirto.net