Σαλάτα ζεστή με κολοκύθα, ρεβίθια και σάλτσα από ταχίνι
26 Οκτωβρίου 2016
Για τη σαλάτα
- 500 γρ. κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους 2 εκ. (καθαρό βάρος)
- 300 γρ. ρεβίθια βρασμένα σε αλατισμένο νερό με λίγο ζωμό.
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για το ντρέσινγκ
- 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- χυμό από 1 λεμόνι
- 3 κ.σ. ταχίνι
- 2-3 κ.σ. νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
30 λεπτά
Χρόνος Εκτέλεσης
1
Βαθμός Δυσκολίας
Μέθοδος Εκτέλεσης
Photo credit: G. Drakopoulos – Food Styling: T. Webb
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κολοκύθα με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Αδειάζουμε σε ένα ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Για το dressing
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το σκόρδο με το λεμόνι. Προσθέτουμε το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο ανακατεύοντας και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι. Θα χρειαστεί ίσως λίγο επιπλέον νερό.
- Για να συναρμολογήσουμε τη σαλάτα ανακατεύουμε όλα τα υλικά και σερβίρουμε.
Πηγή: akispetretzikis.com