Αρακάς με αγκινάρες και κρασί
22 Μαρτίου 2016
Υλικά
- αρακάς 1.200 γρ.
- αγκινάρες 600 γρ.
- ελαιόλαδο 2/3 του φλιτζανιού
- φρέσκα κρεμμυδάκια 4 ψιλοκομμένα
- λευκό κρασί 120 ml
- νερό ή ζωμός λαχανικών 1 φλιτζάνι
- άνηθος ή μαϊντανός ψιλοκομμένος 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλάτι όσο θέλετε
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με τον αρακά και τις αγκινάρες για 6’-7’. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, το κρασί, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, 1 φλιτζάνι νερό ή ζωμό λαχανικών και τα ανακατεύετε.
- Μόλις αρχίσουν να βράζουν, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε την ένταση της εστίας στο μισό και σιγοβράζετε για 30’ περίπου. Στο τέλος σκορπίζετε στο φαγητό τον άνηθο ή το μαϊντανό και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε αν χρειάζεται περισσότερο αλατοπίπερο και σερβίρετε.
Mix & Match
Η συμβουλή μου είναι να παντρέψετε αυτό το κλασικό, ανοιξιάτικο φαγάκι με ένα απολαυστικό, τραγανό Μοσχοφίλερο του 2011. Χρησιμοποιήστε μάλιστα και την αναλογία που προτείνει η συνταγή στο μαγείρεμα, μιας και πρόκειται για θαυμάσιο συνδυασμό. Εντούτοις, κάθε αρωματικό λευκό κρασί, όπως Sauvignon, Μοσχάτο ή Ροδίτης, θα του ταίριαζαν μια χαρά.
Πηγή: icookgreek.com