Άγ. Νικόδημος ΑγιορείτηςΟρθόδοξη πίστη

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Ο αόρατος πόλεμος (μέρος 1ο)

23 Ιανουαρίου 2020

Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: Ο αόρατος πόλεμος (μέρος 1ο)

nikodhmos_agioritisΜε ποιο τρόπο ξημερώνοντας πρέπει να βγαίνει στη μάχη το πρωί ο στρατιώτης του Χριστού για να πολεμά

Αφού ξυπνήσεις το πρωί και προσευχηθείς αρκετή ώρα λέγοντας, Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησόν με, το πρώτο πράγμα που πρέπει να σκεφθείς είναι αυτό: το να νομίσης ότι βλέπεις τον εαυτό σου κλεισμένο μέσα σε ένα τόπο και στάδιο, το οποίο δεν είναι άλλο, παρά η ίδια σου καρδιά και όλος ο εσωτερικός άνθρωπος, με αυτόν το νόμο, οτι όποιος εκεί δεν θα πολεμήσει, θα μένει για πάντα πεθαμένος. και μέσα σ`αυτό φαντάσου πων βλέπεις μπροστά σου εκείνο τον εχθρό και εκείνη την κακή σου επιθυμία, την οποία αποφάσισες να πολεμήσεις και είσαι έτοιμος να πληγωθείς και να πεθάνεις, αρκεί μόνο να την νικήσεις.

Και από μεν το δεξιό μέρος του σταδίου, πίστεψε πως βλέπεις τον νικηφόρο σου Αρχιστράτηγο, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό με την Παναγία του Μητέρα και με πολλά τάγματα Αγγέλων και Αγίων και μάλιστα τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, και από την αριστερή πλευρά, ότι βλέπεις τον υπόγειο διάβολο με τους δικούς του δαίμονες, για να ξεσηκώσουν το πάθος εκείνο και την κακή επιθυμία καταπάνω σου, και να σε παρακινήσουν να εγκαταλείψεις τον πόλεμο και να υποταχθείς σε αυτό. φαντάσου και πως ακούς μία φωνή, σαν από τον φύλακά σου Άγγελό, να σου λέει τα εξής:

– Εσύ σήμερα θα πολεμήσεις εναντίον αυτού του πάθους και των άλλων σου εχθρών. Η καρδιά σου ας μη δειλιάσει πλήρως και αποφύγεις τον πόλεμον για τον φόβο ή άλλο περιορισμό με κανένα τρόπο. Διότι ο Κύριος μας και Αρχιστράτηγός μας Ιησούς στέκεται εδώ περιτριγυρισμένος μαζί με όλους τους χιλιάρχους και εκατοντάρχους του, δηλαδήμµε όλα του τα δοξασμένα τάγματα, για να πολεμήσει όλους τους εχθρούς σου και να μη τους αφήσει να σε καταπισέσουν ή να σε νικήσουν.

 

Πηγή: Αντιαιρετικόν Εγκόλπιον