Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Καπνιστός σολομός με πευκοβελόνες

27 Ιουνίου 2015

Καπνιστός σολομός με πευκοβελόνες

recipe_main_akis-petretzikis-solomos-me-peukoveloneΣυστατικά
  • 1 φιλέτο σολομού (600 γρ. το κάθε ένα)
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο
  • φλούδες από 1 λάιμ
  • 6 πολύ λεπτές φετούλες από τζίντζερ φρέσκο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 100 γρ. πευκοβελόνες ξερές
  • Clock

    40 λεπτά
    Χρόνος Εκτέλεσης
    Shares

    4
    Μερίδα/ες
    Difficulty

    1
    Βαθμός Δυσκολίας
    Μέθοδος Εκτέλεσης
    • Βάζουμε ένα διπλό κομμάτι αλουμινόχαρτο στο τραπέζι.
    • Βάζουμε τα 2/3 από τις πευκοβελόνες επάνω του και πασπαλίζουμε με λίγο λάδι.
    • Απλώνουμε και τις 3 φέτες τζίντζερ και το μισό λάιμ.
    • Από πάνω βάζουμε το ένα φιλέτο του σολομού το οποίο έχουμε αλατοπιπερώσει.
    • Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πευκοβελόνες το υπόλοιπο λάιμ και το υπόλοιπο τζίντζερ. Προσθέτουμε ακόμα λίγο λάδι.
    • Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς στο κάτω μέρος του (όχι σε σχάρα αλλά να ακουμπά στο κάτω τοίχωμα του φούρνου).
    • Ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, καθαρίζουμε από τις πευκοβελόνες και σερβίρουμε.
    Tip
    Αν δεν βρείτε ξεραμένες πευκοβελόνες, και οι φρέσκες είναι μια χαρά… απλά βάλτε περισσότερες…