Η Λέσβος πενθεί… «έφυγε» η Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά (video)
5 Ιουλίου 2013
Η Λέσβος θρηνεί…
Η Ηγουμένη της Μονής Αγίου Ραφαήλ Ευγενία Κλειδαρά, εκοιμήθη σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σε ηλικία 84 ετών.
Με το άγγελμα της θλιβερής είδησης, δεκάδες πιστοί άρχισαν να συρρέουν από όλα τα μέρη της Λέσβου, για να προσκυνήσουν τη σορό της, η οποία έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.
Οι μοναχές με δάκρυα στα μάτια αποχαιρετούν τη μανούλα τους όπως την αποκαλούσαν και λένε ότι έχει πάει κιόλας στον παράδεισο.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LesvosNews.gr, η Ηγουμένη είχε πριν λίγες ημέρες μία συνεύρεση με όλους τους συνοδοιπόρους της στη Μονή, στους οποίους εκμυστηρεύτηκε τη διαίσθησή της, ότι πλησιάζει η ώρα που θα πάει κοντά στον Κύριο.
Τους αποχαιρέτησε στη συνέχεια όλους και πήγε να αναπαυθεί.
Ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος θα αποφασίσει πότε θα γίνει η ταφή της.
Η Ευγενία Κλειδαρά
Η Ευγενία Κλειδαρά, Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στη Μυτιλήνη είναι η ηρωίδα της δικής μας εποχής. Καταγόμενη από τη Χίο, εγκαταστάθηκε σε αυτόν τον τόπο κάτω από αντίξοες συνθήκες. Το κοινωνικό, φιλανθρωπικό, Εθνικό, πνευματικό, συγγραφικό και εκδοτικό της έργο είναι τεράστιας σημασίας. Η οργάνωση της Ιεράς Μονής του Αγίου Ραφαήλ σε πρότυπο μοναχικής πολιτείας και αγάπης αποτελεί για όλον τον κόσμο παράδειγμα προς μίμηση.
Στο πρόσωπό της αποτυπώνεται απέραντη η αγάπη προς το πλησίον. Ολόκληρη η ζωή της είναι ένας αγώνας δημιουργίας με καταβολή δυνάμεων στον ανώτατο δυνατό βαθμό. Ένας αγώνας σε ένα δρόμο δύσκολο, με εμπόδια και αντιξοότητες, μια ζωή που αξιολογείται από τρίτους σε εκτεταμένη κλίμακα με άριστα και θεάρεστα έργα.
Με το εκδοτικό της έργο δίνει μια αγκαλιά στην αγωνία των πονεμένων. Η Ηγουμένη φιλοξενεί όλους τους πιστούς με υποδειγματική τάξη στην Ιερά Μονή, ενισχύει τον ψυχικό κόσμο και φωτίζει τα όνειρα των πιστών. Εφαρμόζει στην πράξη το περιεχόμενο των βιβλίων της και εμψυχώνει στις εκάστοτε δοκιμασίες τους χριστιανούς. Τα βιβλία της Αγίας Μητέρας είναι εμπλουτισμένα από τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, αποτελούν μια αστείρευτη πηγή θαυμάτων και κάθε σελίδα είναι ένας ανεκτίμητος θησαυρός. Τα βιβλία της, μεταφρασμένα στην Αγγλική, βοηθούν πνευματικά τους άλλους λαούς και τους γνωρίζουν το βίο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Οι Έλληνες είμαστε ευλογημένοι που έχουμε στον τόπο μας την Αγία Μητέρα Ευγενία.
Εργάζεται άοκνα και έχει τοποθετηθεί από τον ίδιο τον Άγιο Ραφαήλ, ως η μόνη κατάλληλη για να ανταπεξέλθει στο δύσκολο, αλλά και θεάρεστο αυτό έργο.
Η Ηγουμένη δεν έδωσε ποτέ σημασία στα κοσμικά, το χρήμα και την κτήση αυτού. Επηρεασμένη από το «Δωρεάν ελάβετε, δωρεάν δότε» ενίσχυσε Οργανισμούς, Φορείς, Συλλόγους, φιλανθρωπικά Ιδρύματα, φοιτητές, διανοούμενους, Δήμους, Σχολεία, Στρατό και ιδιώτες.
Η Οσιολογιωτάτη Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, ορμώμενη από τα φιλανθρωπικά αισθήματα και την ευγενική της πρόθεση, προσέφερε το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ προς το Ορφανοτροφείο Θηλέων «Ανδρέου Π. Κατσακούλη» για εισφορά του έτους 2009. Επιπλέον προέβη σε γενναιόδωρη χορηγία προς το Γυμνάσιο Θερμής με τον εξοπλισμό και λειτουργία Εργαστηρίου Πληροφορικής του σχολείου, το οποίο προς τιμή της ονομάστηκε «Αίθουσα Πληροφορικής Ηγουμένη Ευγενία Κλειδαρά». Στο ίδιο Γυμνάσιο η Ηγουμένη προσέφερε το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ στην προσπάθειά της να ενισχύσει το Σχολείο στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε. Επίσης έκτισε το μεγαλοπρεπή Ναό του Αγίου Θεοδώρου στο Στρατηγείο της Μυτιλήνης και τόσα άλλα έργα. Πολλοί φοιτητές διευκολύνθηκαν οικονομικά από την Ηγουμένη, προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, συνδράμοντας στην πνευματική τους καλλιέργεια και μόρφωση.
Η απλόχερη προσφορά αγάπης από την πολύπλευρη, πολυτάλαντη και ακτινοβολούσα προσωπικότητα της Αγίας Ηγουμένης δεν σταματά στα στενά όρια του νησιού της Μυτιλήνης, που τόσο αγαπά. Η αγάπη της έφτασε στη ζούγκλα του Καμερούν όπου έκτισε Σχολείο, Νοσοκομείο και την Εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ. Η γενναιοδωρία της βοήθησε πολλούς ασθενείς με Aids, ορφανά και πεινασμένα παιδιά. Με τη βοήθειά της δίνουν φαγητό μια φορά την ημέρα σε τέσσερις χιλιάδες παιδάκια, που ζουν σε άθλιες συνθήκες μέσα στη ζούγκλα. Η πράξη αυτή καταδεικνύει πόσο καλά γνωρίζει, βιώνει και εφαρμόζει στην πράξη τους λόγους και τις εντολές του Κυρίου. Όλη της η ζωή είναι μια θυσία. Η αγάπη, η βασίλισσα των αρετών, έχει γίνει το δικό της πιστεύω και την προσφέρει χωρίς ιδιοτέλεια και υστεροβουλία σε κάθε πιστό. Οι προσευχές της για κάθε πονεμένο είναι επίμονες και η αγάπη της θαυματουργεί.
Σε όλα τα Νοσοκομεία της Ελλάδος οι ασθενείς ψάχνουν το τηλέφωνό της και επικοινωνούν μαζί της. Γνωρίζει πώς να αγκαλιάζει την αγωνία του κάθε πονεμένου ανθρώπου και με την ατελείωτη αγάπη της σηκώνει τη δοκιμασία του. Η προσευχή της είναι θυμίαμα για τα Ουράνια και με την ταπεινότητά της μένει έκθαμβη μπροστά σε κάθε θαύμα των Αγίων που τόσα χρόνια υπηρετεί και θα υπηρετεί.
Σε μια εποχή κατάρρευσης των ηθικών και κοινωνικών αξιών, η Ηγουμένη Ευγενία είναι από τα λίγα φωτισμένα πνεύματα, που με τη δράση της ποθεί να οδηγήσει όλους τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τους νέους κοντά στον Ιησού Χριστό. Το έργο της είναι απίστευτα μεγάλο και πολυβραβευμένο. Οικονομική ενίσχυση σε αναξιοπαθούντες, ανέγερση Πνευματικών Ιδρυμάτων, συγγραφή βιβλίων, 160 έως σήμερα, μέσα από τα οποία έκανε γνωστούς τους αγαπημένους της Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη. Πολλοί άνθρωποι, κυρίως νέοι, ομολογούν ότι μέσα από τα βιβλία της Ηγουμένης Ευγενίας οδηγήθηκαν ξανά στο Ελληνοχριστιανικό ιδεώδες, στην αισιοδοξία και τη χαρά της ζωής, στην Αλήθεια και το Ουράνιο Φως, που οδηγεί στην απόκτηση του Αγίου Πνεύματος.
Η Ηγουμένη αγαπά πολύ τους νέους. Γι” αυτό διακαής πόθος της είναι να βρίσκεται ο Ιησούς πάντα στις καρδιές τους και να τους οδηγεί στην πορεία της ζωής τους. Ποθεί οι νεανικές ψυχές που είναι η ελπίδα του Έθνους μας να εμποτιστούν από τα Θεία νάματα και να βαδίσουν στη γλυκιά πνευματική ζωή που θα τους οδηγήσει στον Έναν Μοναδικό Θεό της Αγάπης, τον Ιησού Χριστό. Και οι νέοι από όλον τον κόσμο δεν ήταν δυνατόν να μην ανταποκριθούν σε αυτό το κάλεσμα.
Η Ηγουμένη δίνει ζωντάνια και προσφέρει απλόχερα στη νεολαία, αλλά και σε όλους τους συνανθρώπους της από τα δώρα της ψυχής της. Με την προσευχή και την επικοινωνία της με τους νέους, τους δίνει δύναμη στον αγώνα τους σε μια δύσκολη περίοδο που διανύει η ανθρωπότητα. Ο βίος της, η πίστη, η προσευχή και η ζωή κοντά στο Θεό, αποτελούν τα όπλα άμυνας μπροστά στα κακά που μας περιβάλλουν και αυτό το μεταλαμπαδεύει σε όλη τη χριστιανική κοινότητα και ιδιαίτερα στη νεολαία, που καθημερινά βρίσκεται αντιμέτωπη με αναρίθμητα προβλήματα.
Αμέτρητες ευχαριστήριες επιστολές Αγάπης φθάνουν στο Μοναστήρι. Επικοινωνούν μαζί της, της ομολογούν πώς μέσα από τα βιβλία της αναγεννήθηκαν.
Όπως γράφει η ίδια η Ηγουμένη Ευγενία «τα εγκώμια και τα βραβεία με αφήνουν αδιάφορη, τοποθετώ όμως στα βιβλία μου τις επιστολές που μου στέλνουν, για να δείξω τον αληθινό Θεό. Προσέχω και εφιστώ την προσοχή όλων στη σωτηρία της ψυχής. Ποθώ να πιστέψουν όλοι οι άνθρωποι στη ζωντανή ύπαρξη του Θεού και τη θαυματουργική δύναμη των Αγίων που με την Παρουσία Τους κηρύττουν την αθανασία της ψυχής».
Με βαθύτατη μετριοφροσύνη μιλά για το έργο της. «Όλα προέρχονται από την Παντοδυναμία του Θεού και τα πάντα ανήκουν σε Εκείνον. Πώς έφθασαν τα βιβλία μου σε όλα τα κράτη, σε όλες τις ηπείρους; Δεν τα ώθησε ένα Παντοδύναμο χέρι, αφού είμαι έγκλειστη; Μπορούσα να επικοινωνήσω με όλον αυτόν τον κόσμο αν δεν ήταν η χάρη του Θεού, η ευλογία του Αγίου Ραφαήλ;» Για την Ηγουμένη, το βραβείο που έχει αξία είναι το βραβείο της ταπεινοφροσύνης της.
Η Ηγουμένη είναι μεγάλη ευεργέτιδα ανά τον κόσμο. Εκατομμύρια ψυχές ανοίγουν τα πνευματικά τους φτερά, τα μάτια της ψυχής και βλέπουν το αληθινό φως με την πνευματική καθοδήγηση της Ηγουμένης. Αναγνωρίστηκε διεθνώς χάρη στην προσωπική της ακτινοβολία και χάρη στο πνευματικό και κοινωνικό έργο της, που το προσφέρει με ευσέβεια, αγάπη και ταπεινοφροσύνη. Δεν είναι μόνο λιμάνι που καταφεύγουν οι πονεμένες και ανήμπορες ψυχές, δεν είναι μόνο μια μοναδική εμπνευσμένη συγγραφέας και ποιήτρια, είναι η γλυκιά Μανούλα πολλών ανθρώπων στη γη. Προσφέρει ακούραστα την αγάπη της, τον καλό λόγο της, τη θεία νουθεσία της, με πόνο και πλήρη αφοσίωση. Η ευλογία της αγκαλιάζει όλους μας. Προσφέρει το είναι της, για να μας οδηγήσει στον Κύριο. Η ζωή της κυλά με μεγάλη ταπεινοφροσύνη, απλότητα και ολιγάρκεια. Προσφέρει τον εαυτό της σε αυτό που ο Κύριος μας δίδαξε «Αγάπη προς το πλησίον». Η Ηγουμένη συνδυάζει με το βίο και το έργο της την αγάπη με την πίστη, δημιουργώντας τον κατά Χριστόν άνθρωπο.
Ας κάνουμε πράξη ζωής το παράδειγμα της Ηγουμένης και ας αναζητήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας τη Βασιλεία των ουρανών.
Συγγραφικό έργο της ιδίας
1) «Φωτεινές ελπίδες», Ποιήματα.
2) «Για μια ιδανική ζωή», Διηγήματα.
3) «Ιστορικό Ιεράς Μονής Αγίου Ραφαήλ» επηυξημένη έκδοση (μετάφραση και στην Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Αραβική, Ρουμανική, Ιταλική, Βουλγαρική και Ρωσική).
4) «Στις κουρασμένες ψυχές» (μετάφραση και στην Αγγλική).
5) «Οι καιροί μας βοούν», Διήγημα.
6) «Λίγη δροσιά στο λιοπύρι της ζωής», Ομιλίες. (μετάφραση και στη Ρουμανική).
7) «Θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 1ος.
8) «Ο ψυχίατρος», Διήγημα (επηυξημένη έκδοση)
9) «Ο σύγχρονος άνθρωπος», Διήγημα (μετάφραση και στην Αγγλική).
10) « Ηλιαχτίδες», Ποιήματα μελοποιημένα.
11) «Θείες ακτινοβολίες», Ποιήματα.
12) «Σκοτεινοί δρόμοι», Διήγημα.
13) «Δροσοσταλίδες», Ομιλίες (μετάφραση και στη Ρουμανική).
14) «Ο Άγιος Γέροντας της Χίου», Βιογραφία.
15) «Νέοι ορίζοντες», Ποιήματα μελοποιημένα.
16) «Η εποχή μας».
17) «Λίγη δροσιά στο λιοπύρι της ζωής» και «Δροσοσταλίδες» (Μικτή έκδοση).
18) «Η Πνευματική Λέσβος», Ομιλία – Μελέτη.
19) «Η οσιακή ζωή του Πατρός Αμβροσίου Λεβέντη», Βιογραφία.
20) «Ο σύγχρονος άνθρωπος», Διασκευή σε θεατρικό έργο.
21) «Πάσα πνοή».
22) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 2ος.
23) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 3ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
24) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 4ος.
25) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 5ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
26) «Ο Άγιος Γέροντας Σάββας Σταυροβουνιώτης».
27) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 6ος.
28) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 7ος.
29) «Έχεις αθάνατη ψυχή» (μετάφραση και στην Αγγλική και Ρουμανική).
30) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 8ος.
31) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 9ος.
32) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 10ος.
33) «Λαμπροτρίτη».
34) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 11ος.
35) «Η Αγία Μαγδαληνή» (μετάφραση και στην Αγγλική και Ρουμανική).
36) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 12ος.
37) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 13ος.
38) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 14ος.
39) «Κλίμακα των αρετών» (μετάφραση και στη Ρουμανική).
40) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 15ος.
41) «Στους πονεμένους της γης».
42) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 16ος.
43) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 17ος.
44) «Ή Αγάπη, ή μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου» (μετάφραση και στη Ρουμανική).
45) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 18ος.
46) «Νέοι και νέες, σώσετε το ανθρώπινο γένος μας», Ποιήματα.
47) «Σε ένα βιβλίο βρήκε τον Θεό η Βαλεντίνη».
48) «Φθινοπωρινές ώρες», Ποιήματα.
49) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 19ος.
50) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 20ός.
51) «Φτερουγίσματα σε όμορφους κόσμους», Ποιήματα (μετάφραση και στην Αγγλική).
52) «Ιεροί Στίχοι» (μετάφραση και στην Αγγλική).
53) «Χριστέ μου, στείλε το Φως Σου στη γη, διώξε τον πόνο» (μετάφραση και στη Ρουμανική).
54) «Χριστέ μου, φέρε τη λύτρωση στον κόσμο» (μετάφραση και στην Αγγλική).
55) «Φως απ” το Φως Σου δίνε μου», Ποιήματα (μετάφραση και στην Αγγλική).
56) «Οι καιροί μας βοούν» Διασκευή σε θεατρικό έργο.
57) «Σκοτεινοί δρόμοι» Διασκευή σε θεατρικό έργο (μετάφραση και στη Ρουμανική).
58) «Επίπονη πνευματική πορεία».
59) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 21ος (μετάφραση και στην Αγγλική και Ρουμανική).
60) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 22ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
61) «Ψήγματα Χρυσού από το ποιητικό έργο».
62) «Ψήγματα Χρυσού από το συγγραφικό έργο» Τόμ.Α’.
63) «Ψήγματα Χρυσού από το συγγραφικό έργο» Τόμ.Β’.
64) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 1ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
65) «Κρίσεις στο ποιητικό μου έργο».
66) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 23ος.
67) «Αιωνιότητα», Ποιήματα.
68) «Σώσε Κύριε τον κόσμο Σου», Ποιήματα.
69) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 24ος.
70) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 25ος.
71) «Ποιήματα πόνου και αγάπης»,
72) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 2ος.
73) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 26ος.
74) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 27ος.
75) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 28ος.
76) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 29ος.
77) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 30ός.
78) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 3ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
79) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 31ος.
80) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 32ος.
81) «Η εποχή μας», Θεατρικό έργο.
82) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 33ος.
83) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 34ος,
84) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 35ος.
85) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 4ος (μετάφραση και στην Αγγλική).
86) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 36ος.
87) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 37ος. (μετάφραση και στην Αγγλική και Ρουμανική).
88) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 38ος.
89) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 39ος.
90) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 40ός.
91) «Ψυχικές αναγεννήσεις, Τόμος 5ος (μετάφραση και στην Αγγλική και Ρουμανική).
92) «Η εποχή μας ζητά Εσένα, Εσένα Χριστέ μου», Ποιήματα.
93) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 41ος.
94) «Μερικά βιώματα από το συγγραφικό μου έργο».
95) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 42ος.
96) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 43ος.
97) «Ολόθερμες ευχαριστίες στους φοιτητές και φοιτήτριες».
98) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 44ος.
99) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 45ος.
100) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 46ος.
101) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 47ος.
102) «Το άφθαστο μεγαλείο της Θείας Αγάπης» (μετάφραση και στη Ρουμανική).
103) «Στην πολύτιμη και αληθινή σας αγάπη».
104) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 6ος.
105) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 48ος.
106) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 49ος.
107) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 50ός.
108) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 7ος.
109) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 51ος.
110) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 52ος.
111) «Εαρινές Ωδές»,
112) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 8ος.
113) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 9ος.
114) «Ψυχικές αναγεννήσεις». Τόμος 10ος.
115) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 11ος.
116) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 12ος.
117) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 13ος.
118) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 53ος.
119) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 54ος.
120) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 55ος.
121) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 14ος.
122) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 15ος.
123) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 16ος.
124) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 17ος.
125) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 18ος.
126) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 56ος.
127) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 57ος.
128) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 58ος.
129) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 59ος.
130) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 19ος.
131) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 20ός.
132) «Ο Σύγχρονος Άνθρωπος», (Θεατρικό έργο).
133) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 21ος.
134) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 22ος.
135) «Ψυχικές αναγεννήσεις», Τόμος 23ος.
136) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 60ός.
137) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ». Τόμος 61ος.
138) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 62ος.
139) «Ψυχικές αναγεννήσεις, Τόμος 24ος.
140) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 63ος,
141) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 64ος,
142) «Προς Ωφέλεια των Νέων»
143) «Η Εκκλησία του Αγ. Θεοδώρου του Βυζαντίου»
144) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ». Τόμος 65ος.
145) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 66ος.
146) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 67ος
147) «Ανταπόκριση των Φοιτητών»
148) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 68ος
149) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 69ος
150) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 70ός
151) «Νέα θαύματα του Αγίου Ραφαήλ», Τόμος 71ος
Πηγή: lesvosnews.gr