Λαχανικά σε πήλινο σκεύος με κάλυμμα (αλάδωτο)
4 Μαΐου 2013
Υλικά
3 κρεμμύδια
200 γρ .πράσα
200 γρ. καρότα
200 γρ. σέλινο
200 γρ. ντομἀτες
200 γρ. πιπερἰες
200 γρ .μελιτζάνες
αλάτι-πιπέρι
χυμός λεμονιού
Κόβουμε τα λαχανικά σε φετάκια, ρίχνουμε το αλάτι,το πιπέρι και το λεμόνι.
Σκεπάζουμε το πήλινο με το κάλυμμά του και ψήνουμε το φαγητό για 60´λεπτά στους 250° C
Αν δεν έχουμε πήλινο σκεύος, χρησιμοποιούμε κοινό ταψί και το καλύπτούμε με αλουμινόχαρτο.
Πηγή : Από το βιβλίο –Νηστήσιμα φαγητά και γλυκά –Καίτη Μαντζαρίδου -Εκδόσεις Παναγιώτη Σ.Πουρναρά