Παραδοσιακή Μαγειρίτσα
4 Μαΐου 2013
Υλικά:
• 1 συκωταριά με τα εντεράκια της
• 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
• Λίγο άνηθο
• Αλάτι πιπέρι
• Λάδι
• 2-3 αυγά
• Λεμόνια χυμό
Εκτέλεση:
• Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο
• Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως
• Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο
• Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!
• Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο
• Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ
• Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο
• Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.
Πηγή:ikypros.com