Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

4 Μαΐου 2013

Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

magiritsa

Υλικά:

• 1 συκωταριά με τα εντεράκια της

• 1-2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα

• Λίγο άνηθο

• Αλάτι πιπέρι

• Λάδι

• 2-3 αυγά

• Λεμόνια χυμό

Εκτέλεση:

• Πλένουμε τα έντερα μέσα έξω. Τα τρίβουμε με λεμόνι και αλάτι και τα ζεματάμε λίγο

• Πλένουμε και την συκωταριά καλά και την ζεματάμε και αυτήν, λίγο όμως

• Τα κόβουμε όλα αυτά σε ψιλά κομματάκια όταν χλιαρώσουν λίγο

• Στο λάδι, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια που έχουμε ψιλοκόψει, ώσπου να γυαλίσουν (μην μαυρίσουν)!!

• Ρίχνουμε και την συκωταριά με τα εντεράκια (ίσα ίσα να γυαλίσει και αυτή) προσθέτουμε μπόλικο νερό, αλάτι, πιπέρι, άνηθο

• Αν μας αρέσει παχιά βάζουμε και λίγο Βιτάμ

• Βράζουμε σε σιγανή φωτιά και την δοκιμάζουμε στο αλάτι συχνά. Σβηνουμε και κάνουμε ένα πηχτό αβγολέμονο

• Η μαγειρίτσα είναι τέλεια με μαύρο φρεσκοτριμένο πιπέρι στο πιάτο.

 Πηγή:ikypros.com