Ειδήσεις και Ανακοινώσεις

Προς… ψύχραιμους

3 Απριλίου 2013

Προς… ψύχραιμους

img_606X341_cyprus-tax-heaven-perspectives-290313

ΜΑΛΙΣΤΑ!

Έμειναν, λέει, κατάπληκτοι από την… ψυχραιμία που επιδείξαμε, όταν –ύστερα από δώδεκα μέρες και τέτοιο βαθύ… κούρεμα– άνοιξαν οι τράπεζές μας!

(Το μας –να το ξαναπούμε– αντί του σας και του τους, για λόγους… συμμετοχικής ενοχής, δίκην λεοντείου εταιρείας: τα κέρδη δικά τους, οι ζημιές… εταιρικές!)

Λοιπόν, γι’ αυτή την… ψυχραιμία μας, υπευθυνότητα, σοβαρότητα κ.λπ. λάβαμε και τα συγχαρητήρια του Προέδρου μας. Τα ξένα Μέσα ξαφνιάστηκαν –άλλες αντιδράσεις περίμεναν– και τα ντόπια ‘ποθαυμάστηκαν από τον… πολιτισμό που επιδείχθηκε –προσοχή, διορθωτές, στο έψιλον-γιώτα με το ήτα– και άλλα παρόμοια.

Άμα –καθηκόντως και καθημερινά– παρακολουθείς τις αντιδράσεις μας, μπορείς να έχεις και άλλες –πολλές– ερμηνείες της… ψυχραιμίας μας, π.χ.:

Κατά πού και κατά ποίων να στραφεί η οργή μας, αφού οι μισοί ψηφίσαμε αυτούς που μάς έσυραν στους… κουρείς, και οι άλλοι μισοί αυτούς που (συν)έβαλαν στο κούρεμα; (Κοντολογίς: Φτύνεις πάνω: τα μουστάτζια σου, φτύνεις κάτω: τα γένια σου)

Κατά πού να διαμαρτυρηθείς, άμα –ωμά και κυνικά– οι… εταίροι σου σού λεν πως θα σε χρησιμοποιήσουν σαν πειραματόζωο και… μοντέλο;

Άμα η παλιά αποικιοκρατία μάσησε τον ορυκτό πλούτο σου, ο νεοαποικισμός δεν θα ορέγεται τον υποθαλάσσιο;

(Με παλιούς και νέους συνεργάτες-θαυμαστές;)

Τέλος, αυτό καθαρά κυπριακό και δεν μεταφράζεται, δεν έγινε αντιληπτό πως έσπασεν το φολικάδιν μας, και δεν πρόκειται για ψυχραιμία; (Όσοι αντιλήφθηκαν, βεβαίως, τι συνέβη.)

Να το ξαναπούμε:

Άμα αντέχουμε 40 χρόνια μακριά από την Κερύνεια –ακούοντας νταούλια Διζωνικής και… Νταβουτογλιές καθημερινής πρόκλησης– σε βαθιά κουρέματα και κλειστές τραπεζικές πόρτες θα χάσουμε την… ψυχραιμία μας;

Επιδεικνύουμε… πολιτισμό εμείς, ρέεε! (Της χρεοκοπίας, βεβαίως!)

 

Γ. Σέρτης

 

Πηγή: philenews.com