Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Σάλτσα αλάδωτη για πολλαπλές χρήσεις

28 Απριλίου 2013

Σάλτσα αλάδωτη για πολλαπλές χρήσεις

TOMATO SAUCEΥλικά για 5-6 μερίδες

Ντομάτες 10 ώριμες η 2 κονσέρβες ντοματάκι του 1 κιλού
Άλάτι-πιπέρι
Κρεμμύδια ξερά 3 μέτρια ψιλοκομμένα
Ντομάτα πελτέ 2 κουταλιές της σούπας
Ταχινόζουμο 5 κούπες
Ρίγανη 2 κουταλάκια του γλυκού
Κόκκινο πιπέρι 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερό η όχι, κατά προτίμηση
Μουστάρδα 2 κουταλιές της σούπας
Μπαχάρι 4-5 κόκκους
Κανέλλα ξύλο 2 κομμάτια κατά προτίμηση
Σκόρδο 2-3 σκελίδες
Κύμινο 1 ½ κουταλάκι του γλυκού
Βασιλικό 1 κουταλάκι του γλυκού ξερό ή 1/2 ματσάκι φρέσκο
θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
Κέτσαπ 1 φλυτζανάκι του καφέ

Εκτέλεση
Βάζουμε σε απλωτή κατσαρόλα την ντομάτα πολτοποιημένη να πάρει μερικές βράσεις για 10 λεπτά. Βγάζουμε με ένα κουτάλι τον αφρό και κατόπιν ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί. Τα βράζουμε για 25-30 λεπτά σε μέτρια φωτιά και μόλις χυλώσει, την κατεβάζουμε. Την χρησιμοποιούμε σε πολλές συνταγές όπως σε ζυμαρικά, ρύζια, πουρέ, πατάτες, κεφτέδες κτλ.

 

Φωτογραφία:  gr-kitchen.blogspot.com

Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ