Επιστήμες, Τέχνες & Πολιτισμός

Πλιγουροσαλάτα αλάδωτη

13 Απριλίου 2013

Πλιγουροσαλάτα αλάδωτη

TAMPOYLE-2Υλικά

  • ·         3-4 Ντομάτες
  • ·         1 αγγούρι
  • ·         10 -15 ελιές
  • ·         Μισό κρεμμύδι
  • ·         1 φλ. Ψιλοκομμένο Άνηθο
  • ·         1 φλ, ψιλοκομμενος μαϊντανός
  • ·         2 κουταλιές σούπας κάππαρη
  • ·         Αλάτι
  • ·         200-250 γρ. Πληγούρι
  • ·         λεμόνι ή ξύδι

Εκτέλεση

Ξεπλένουμε πολύ καλά το πληγούρι και το βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει για 2-3 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το σουρώνουμε. Δεν πρέπει να βράσει αλλά να μαλακώσει και να φουσκώσει λίγο. Αν βράσει πολύ δεν θα μπορέσει να απορροφήσει τα υγρά των σαλατικών και η υφή του μέσα στη σαλάτα θα είναι σαν λασπωμένη.

Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε σε δοχείο. Τις αλατίζουμε και τις ανακατεύουμε καλά ώστε χάρη στο αλάτι να βγάλουν πολλά υγρά. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το προσθέτουμε στις ντομάτες. Ενώ αυτά τα δυο βγάζουν υγρά, ψιλοκόβουμε και τα υπόλοιπα σαλατικά και τα αναμειγνύουμε στο δοχείο όλα μαζί με τελευταία την κάππαρη.

Αφού τα σαλατικά έχουν αναμειχθεί καλά κι έχουν βγάλει αρκετά υγρά, προσθέτουμε το πληγούρι κρύο ή έστω χλιαρό (η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει τις βιταμίνες των σαλατικών). Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε 5 λεπτά να απορροφήσει το πληγούρι το χυμό των σαλατικών. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Αν θέλουμε προσθέτουμε ξύδι ή λεμόνι.

 

 

Φωτογραφία:  prasinoskosmos.gr

Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ