Φρικασέ με μανιτάρια
6 Απριλίου 2013
– 1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε αρκετά μεγάλα κομμάτια
-400 γραμμάρια χόρτα (σπανάκι, βλήτα, μαρούλια ή ό,τι άλλο συνήθως χρησιμοποιεί η νοικοκυρά για φρικασέ)
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
-1200ml νερό
-αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε σε λίγο νερό το κρεμμύδι με τα μανιτάρια και προσθέτουμε τα χόρτα, αλάτι, πιπέρι, νερό και άνιθο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά.
Για τη σάλτσα χρειαζόμαστε:
-χυμό 2 λεμονιών
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας νισεστέ
-1 γεμάτη κουταλιά σούπας μουστάρδα
– λίγο νερό
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και περιχύνουμε το φρικασέ.
Φωτογραφία: deipnosofismata.blogspot.com –
Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ