Πατάτες γιαχνί
30 Μαρτίου 2013
Υλικά:
- · 1 κιλό πατάτες
- · 2 κρεμμύδια
- · 2 καρότα
- · Λίγο μαϊντανό
- · 4 σκελίδες σκόρδο
- · 4 φύλλα δάφνης
- · μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- · αλάτι
- · ρίγανη
- · κύμινο
- · κόκκινο γλυκό πιπέρι (πάπρικα)
- · 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια.
Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε φετούλες. Βάζουμε σε χαμηλή, φαρδιά κατσαρόλα λίγο νερό και προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Τα αχνίζουμε και προσθέτουμε το καρότο που έχουμε κόψει σε φέτες, τις πατάτες και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε με νερό, τόσο ώστε να σκεπαστούν οι πατάτες. Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και την ντομάτα και αφήνουμε να βράσουν, στην μεσαία θερμοκρασία της εστίας για περίπου 45 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην λιώσουν οι πατάτες
Φωτογραφία:argiro.gr
Πηγή: ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ –ΑΛΑΔΩΤΑ