Η σφαγή των παιδιών
12 Μαρτίου 2013
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ Κ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ
Μια έκθεση – καταπέλτης της UNICEF για τα αθώα θύματα της εποχής μας
ΟΤΑΝ μικρά παιδιά γίνονται αντικείμενο βιασμού, απαγωγής, ποικίλης κακοποίησης μέσα και έξω από το σπίτι, σκληρής εκμετάλλευσης και μερικές φορές οδηγούνται στο να δολοφονήσουν την ίδια τους την οικογένεια· όταν πλούσιοι άνθρωποι κατακρατούν ως ομήρους παιδιά για την ικανοποίηση των σεξουαλικών τους ορέξεων· όταν διεσπαρμένες νάρκες σκοτώνουν κάθε μήνα 800 παιδιά και οι κακές συνθήκες που επικρατούν σε στρατόπεδα προσφύγων κάποιες χιλιάδες, αυτό σημαίνει ότι σήμερα τα παιδιά χάνουν τον πόλεμο της αξιοπρέπειας.
Αυτά αναφέρονται στην έκθεση της Unicef που περιλαμβάνει πολλές περιπτώσεις βάναυσης και απάνθρωπης συμπεριφοράς εις βάρος των παιδιών σε όλο τον κόσμο σήμερα.
Το κακό εις βάρος των παιδιών συμβαίνει σήμερα προκλητικά στο Ιράκ, στην Αλγερία, στη Σιέρα Λεόνε όπου παιδιά σκοτώνονται κατά χιλιάδες.
Στη διάρκεια των τελευταίων 10 ετών 2 εκατ. παιδιά σκοτώθηκαν στους πολέμους ενώ δημιουργήθηκαν 6 εκατ. ανάπηρα παιδιά. «Ο πόλεμος είναι ένας βανδαλισμός κατά της παιδικής ηλικίας» είπε η Μάγκι Μπλακ, η οποία έχει συντάξει την έκθεση αυτή.
Οι βιασμοί παιδιών εξάλλου χρησιμοποιούνται ως όπλο του πολέμου κατά των αντιπάλων, όπως αυτό συμβαίνει στη Βοσνία και στη Ρουάντα, γράφει η έκθεση. Στη Βόρειο Ουγκάντα ο στρατός ανάγκασε πολλά κορίτσια να συμπεριφέρονται ως «σύζυγοι» προς τους στρατιώτες. Στους πολέμους αυτούς χρησιμοποιούνται παιδιά για σεξουαλική ικανοποίηση δίκην σκλάβων και με τη βία εξαναγκάζονται να γίνουν κινούμενες παγίδες για τους αντιπάλους.
Αλλα αναγκάζονται να χειρίζονται μικρά κατά κανόνα όπλα, παρά την άωρη ηλικία των. Η Unicef αποκαλύπτει ότι στη Ρουάντα περισσότερα από 2.000 παιδιά χρησιμοποιήθηκαν για να διαπράξουν πράξεις γενοκτονίας εις βάρος αντιπάλων.
Επίσης η έκθεση αποκαλύπτει ότι στη Βόρειο Ουγκάντα 6.000 – 10.000 παιδιά εξαναγκάστηκαν να σκοτώσουν τους γονείς των και τα άλλα μέλη της οικογενείας των για να γλιτώσουν τη ζωή των. Τα εγκλήματα αυτά άλλωστε ανάγκασαν τη διεθνή κοινότητα να συστήσει διεθνές δικαστήριο που θα δικάσει τους ενόχους τέτοιων και παρεμφερών εγκληματικών πράξεων. Οι διαμελισμοί εξάλλου παιδιών από νάρκες βρίσκονται στην ημερησία διάταξη των ανηλεών πολέμων σε χώρες του Τρίτου Κόσμου. Από το Ελ Σαλβαντόρ ως τη Βοσνία η Unicef εφαρμόζει τώρα προγράμματα προειδοποίησης των παιδιών για τους κινδύνους που διατρέχουν από τις νάρκες στους χώρους όπου παίζουν, ακόμη και στα δημόσια πάρκα. Τις νάρκες αυτές έχουν επίτηδες τοποθετήσει αντίπαλοι στρατοί για να εξοντώσουν έτσι τους λαούς των εχθρών τους.
Τα παιδιά σήμερα στις χώρες αρχικά του Τρίτου Κόσμου παραδίδονται στα νύχια του Σατανά και ελάχιστοι διαμαρτύρονται. Αναγκάζονται να δουλεύουν σε ανθυγιεινές εργασίες αντί πινακίου φακής και μεταβάλλονται σε δούλους χωρίς το παραμικρό ανθρώπινο δικαίωμα. Στις… πολιτισμένες χώρες χρησιμοποιούνται ως όργανα σεξουαλικής ικανοποίησης ή για εκμετάλλευση σώματος και ψυχής. Η κοινωνία μας έγινε πολύ ανεκτική και δεν διαμαρτύρεται ούτε ανησυχεί όσο θα έπρεπε για όλα αυτά τα άτοπα και εγκληματικά εις βάρος της πιο τρυφερής ηλικίας του ανθρώπου. Και διερωτώμαι ποιο τελικά μπορεί να είναι το μέλλον ενός κόσμου στον οποίον τα παιδιά δοκιμάζουν τη σκληρή φρίκη του πολέμου των μεγάλων και την ανελέητη εμπειρία των ανικανοποίητων αμαρτωλών ορέξεών των…
Φωτογραφία:unicef
Πηγές:«Το Βήμα», Κυριακή 5 Απριλίου 1998-archxristodoulos.gr