Γλυκά κέικ με σταφίδες
15 Οκτωβρίου 2012
Υλικά για 4-6 άτομα
1 κούπα χυμό πορτοκάλι 1 κούπα σπορέλαιο 1 κούπα ζάχαρη 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ 1 κουταλιά της σούπας κοφτή κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο 1 πρέζα μοσχοκάρυδο 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα πορτοκαλιού Μισό φλιτζάνι του καφέ κονιάκ Μια πρέζα αλάτι 1 ½ κούπας σταφίδα ξανθή
Εκτέλεση
Ρίχνουμε όλα τα υλικά μας σε μια λεκάνη, εκτός από το αλεύρι, το μπέικιν και τις σταφίδες και χτυπάμε με το σύρμα ή μίξερ χειρός για λίγο, ώστε να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή με το μίξερ. Ρίχνουμε και τις σταφίδες και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Σε ταψάκι για μικρά κέικ βάζουμε χάρτινες θήκες και γεμίζουμε ¾ της κάθε υποδοχής.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 για περίπου 25 λεπτά.
Πηγή: news.princeoliver.com