Ο Άγιος Νεκτάριος στο θέατρο
10 Απριλίου 2025
Ο σκηνοθέτης Μενέλαος Τζαβέλλας μίλησε στο ραδιόφωνο του Pemptousia FM και την εκπομπή “Επικαιρότητα” με τη Μαρία Γιαχνάκη, για την θεατρική παράσταση “Άγιος Νεκτάριος… από τη γη στον ουρανό” του Θανάση Σταυρόπουλου, η οποία από την Δευτέρα 28 Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 21:00, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, θα ανέβει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Αλκμήνη.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη:
Στο στούντιο μαζί της, ο Δημοσιογράφος Δημήτρης Στρουμπάκος και ο Θεολόγος – Δημοσιογράφος Νίκος Ζαΐμης.
Ο σκηνοθέτης ανέφερε ότι ο Άγιος Νεκτάριος αποτελεί ένα παράδειγμα εμπνευσμένης πίστης ενώ τόνισε ότι ο βίος του Αγίου αποτελεί ένα οδηγό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων.
Σχετικά με την επικείμενη παράσταση “Άγιος Νεκτάριος… από τη γη στον ουρανό”, η οποία θα ξεκινήσει την Δευτέρα 28 Απριλίου, σημείωσε ότι το κοινό ακολουθεί τον Άγιο στο ποιμαντικό του έργο και στους διωγμούς που υπέστη. Στην παράσταση αυτή ο θεατής θα δει όλη την πορεία της ζωής του Αγίου.
Ερωτηθείς τον λόγο που επέλεξε να ανεβάσει τη ζωή του Αγίου Νεκταρίου απάντησε ότι στους δύσκολους καιρούς για την πίστη θέλησε μιλήσει μέσα από την τέχνη του γι’ αυτά τα ζητήματα.
Τέλος ανέφερε ότι θα δοθούν δυο διπλές προσκλήσεις για τις 9 και 16 Ιουνίου.
Ακούστε σε podcast ολόκληρη την εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» της Τετάρτης 9 Απριλίου:
Η εκπομπή «Επικαιρότητα στην Πεμπτουσία» μεταδίδεται κάθε Τετάρτη, στις 2:00 το μεσημέρι, στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Pemptousia FM.
Στην εκπομπή θα μπορείτε να ενημερώνεστε για γεγονότα που απασχολούν την κοινωνία, την Εκκλησία, την πολιτική, καθώς και γενικότερα τον παγκόσμιο χάρτη. Στην εκπομπή θα γίνεται επίσης ανασκόπηση στα γεγονότα της εβδομάδας με ρεπορτάζ, σχόλια, αναλύσεις και συνεντεύξεις.