Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Στη ΔΙΣ η εισήγηση της Επιτροπής για τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα

24 Φεβρουαρίου 2025

Στη ΔΙΣ η εισήγηση της Επιτροπής για τον Μητροπολίτη Κονίτσης Ανδρέα

Στις 10 και 11 Μαρτίου 2025 θα συνέλθει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 168ης Συνοδικής Περιόδου η οποία αναμένεται να ασχοληθεί με θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Σύμφωνα με πληροφορίες του ope.gr, η ΔΙΣ αναμένεται να λάβει την εισήγηση της Επιτροπής που εστάλη για να εκτιμήσει την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, ο οποίος νοσηλεύεται από την παραμονή των Χριστουγέννων στο νοσοκομείο “Γ. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ” στα Ιωάννινα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΔΙΣ, κατά τη συνεδρίαση του μηνός Φεβρουαρίου, ενημερώθηκε αρμοδίως για την κατάσταση της υγείας του Σεβασμιωτάτου κ. Ανδρέα και αποφάσισε να προβεί στις προβλεπόμενες από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος διαδικασίες.

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Σεβασμιώτατος από της 24 Δεκεμβρίου 2024 και έως σήμερα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων “Γ.Χατζηκώστα”, εξιατίας “χειρουργηθείσης βαρυτάτης κρανιοεγκεφαλικής κακώσεως, εξ’ αναφερομένης πτώσεως επί του εδάφους”.