Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΕκκλησία

Τούρκος έκανε μήνυση στον Μητροπολίτη Ίμβρου επειδή κυκλοφορεί με ράσα!

21 Φεβρουαρίου 2025

Τούρκος έκανε μήνυση στον Μητροπολίτη Ίμβρου επειδή κυκλοφορεί με ράσα!

Μήνυση εναντίον του Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου υπέβαλε Τούρκος πολίτης επειδή κυκλοφορεί με ράσα, σύμφωνα με ανάρτηση του περιοδικού Turk Degs/TurkMags στο Χ.

«Ένας συμπολίτης μας, στην Ίμβρο, κατέθεσε μήνυση κατά του αρχιερέα της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο οποίος, κατά παράβαση των νόμων μας, κυκλοφορεί στους δρόμους και στην καθημερινή ζωή ενδεδυμένος θρησκευτικά ενδύματα και παρευρίσκεται, έτσι τοιουτοτρόπως, σε εγκαίνια καταστημάτων και αρτοπωλείων», αναφέρεται στην ανάρτηση.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Κωνσταντινούπολη, Άννα Ανδρέου, σύμφωνα με την ανάρτηση «στην αναφορά της καταγγελίας υπενθυμίζεται ότι η χρήση θρησκευτικών ενδυμάτων και μουσουλμανικών σαρικιών από “Τούρκους” θρησκευτικούς λειτουργούς απαγορεύεται στη “Δυτική Θράκη” και τονίζεται ότι η κατάσταση αυτή αντιτίθεται στις αρχές της αμοιβαιότητας».