Γενικά ΘέματαΕιδήσεις και Ανακοινώσεις

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Ευθυβούλου

14 Φεβρουαρίου 2025

Εκοιμήθη εν Κυρίω ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Ευθυβούλου

Από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι εκοιμήθη εν Κυρίω σήμερα το πρωί ο Αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Ευθυβούλου.

Ο μακαριστός πατήρ Επιφάνιος γεννήθηκε στις 16 Νοεμβρίου του 1942 στην Λεμεσό. Χειροτονήθηκε διάκονος από τον Μητροπολίτη Πάφου Γεννάδιο στις 8 Σεπτεμβρίου του 1968. Στις 19 Αυγούστου του 1972 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Μητροπολίτη Πάφου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Α’ .

Στις 14 Νοεμβρίου του 1974 προχειρίστηκε Αρχιμανδρίτης πάλι από τον Μητροπολίτη Πάφου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Α’. Στις 12 Μαΐου του 1978 προχειρίστηκε πνευματικός από τον Μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθο. Σπούδασε θεολογικές σπουδές στο Λονδίνο και στο Παρίσι. Διετέλεσε εφημέριος για πολλά χρόνια στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Νάπας και μετέπειτα στο Ιερό παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στην Λαϊκή Λευκοθέα όπου ήταν και ο κτήτορας του παρεκκλησίου.

Ήταν ο ιδρυτής του δημοτικού σχολείου «Κρυφό Σχολειό» και ο κτήτορας και πνευματικός καθοδηγητής της Ιεράς Μονής Παναγίας Αμασγούς. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στο παρεκκλήσιο του Αγίου Φανουρίου στη Λαϊκή Λευκοθέα την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 12:30 μ.μ. Προεξάρχοντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Αθανασίου. Στην συνέχεια η ταφή θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Παναγίας Αμασγούς.