Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Σωκράτη Φάμελλο – Ανάγκη για συμπόρευση Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς συγκρούσεις
11 Φεβρουαρίου 2025
Στην ανάγκη Εκκλησίας και Πολιτεία να συμπορεύονται χωρίς συγκρούσεις αναφέρθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, κατά την συνάντηση την οποία είχαν το πρωί της Τρίτης, 11 Φεβρουαρίου 2025, στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών μετά την εκλογή του κ. Φάμελλου στη θέση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Στην είσοδο του Αρχιεπισκοπικού Μεγάρου τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης.
Ακολούθησε η συνάντηση με τον Μακαριώτατο κατά την οποία, στις σύντομες δηλώσεις τους ενώπιον των δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι αισθάνθηκε την ανάγκη να έρθει στην Αρχιεπισκοπή και να συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο ώστε να συζητήσουν για συνεργασία, διότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία.
Ωστόσο, οι δύο πλευρές στην αρχή μίλησαν για ανάγκη συμπόρευσης Εκκλησίας και Πολιτείας χωρίς συγκρούσεις, τονίζοντας ότι αυτό έχει ανάγκη η κοινωνία.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης