Γενικά ΘέματαΕκκλησία

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

25 Οκτωβρίου 2024

Αρχιερατικό συλλείτουργο στον Άγιο Δημήτριο Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τον προστάτη και πολιούχο της, Άγιο Μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον Μυροβλύτη, τιμά η πόλης της Θεσσαλονίκης. Το πρωί τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου.

Θεσσαλονίκη/ Φωτορεπορτάζ: Ραφαήλ Γεωργιάδης, ope.gr 

Συλλειτούργησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Παραμυθίας κ. Σεραπίων και ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος. Συμπροσευχόμενος εκ του ιερού βήματος παρέστη ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. Ο Ποιμενάρχης της Θεσσαλονίκης καλωσόρισε τους Αρχιερείς για την παρουσία τους στον εορτασμό του πολιούχου της πόλης. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος κ. Νικόδημος ο οποίος αναφέρθηκε στη βιοτή, το μαρτύριο και τα θαύματα του Αγίου Δημητρίου.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση των ιερών λειψάνων του Αγίου και της Θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης από τη Νέα Αρτάκη Ευβοίας η οποία βρίσκεται στη συμπρωτεύουσα για να συνεορτάσει μετά του θαυματουργού Αγίου.

Από νωρίς το πρωί πλήθος πιστών από τη Θεσσαλονίκη αλλά και από πολλές περιοχές της Ελλάδας συρρέουν για να λάβουν τη χάρη του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας μας.

Το απόγευμα θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ αύριο, ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, θα τελεστεί Πολυαρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία Δοξολογία για την Απελευθέρωση της πόλης παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.