Άγιον ΌροςΓενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΙερά Μεγίστη Μονή ΒατοπαιδίουΠολυμέσα - Multimedia

Οι Μητροπολίτες Μύρων Χρυσόστομος και Κερκύρας Νεκτάριος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου (ΦΩΤΟ)

18 Οκτωβρίου 2024

Οι Μητροπολίτες Μύρων Χρυσόστομος και Κερκύρας Νεκτάριος στην Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου για την πανήγυρη του Αγίου Ευδοκίμου (ΦΩΤΟ)

Σύμφωνα με την αγιορείτικη τάξη τιμήθηκε η μνήμη του Οσίου Ευδοκίμου του Βατοπαιδίνου στην Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Μονής, Γέροντος Εφραίμ Βατοπαιδινού, της ιεράς πανηγύρεως προεξήρχε ο Μητροπολίτης Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου ενώ στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συλλειτούργησε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος.

Γραφείο ρεπορτάζ ope.gr

Την παραμονή της εορτής τελέστηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός ενώ κατά η διάρκεια της λιτής παρετέθη στο Συνοδικό της Μονής το καθιερωμένο αγιορείτικο κέρασμα ενώ ο Γέροντας Εφραίμ και ο Μητροπολίτης Μύρων αναφέρθηκαν στον τιμώμενο Βατοπαιδινό Άγιο.

Ακολούθησε η τέλεση ιεράς αγρυπνίας στο Καθολικό της Μονής.

Σήμερα το πρωί τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου κ. Μύρωνος. Συλλειτούργησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, ο Καθηγούμενος Γέρων Εφραίμ καθώς και πατέρες.

Κατά την ιερά πανήγυρη έψαλλα ο Πρωτοψάλτης Γεώργιος Κωνσταντίνου και χορός Βατοπαιδινών Πατέρων.