Γενικά Θέματα

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος σε Διεθνές Συνέδριο στη Σερβία

15 Οκτωβρίου 2024

Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος σε Διεθνές Συνέδριο στη Σερβία

Από 11-13 Οκτωβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος μετέβη στη Σερβία, προκειμένου να λάβει μέρος σε Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, υπό τον τίτλο: «Οι Θεολογικές Σπουδές στη Σερβία».

Το Συνεδριο διοργανώθηκε με την ευκαιρία εορτασμού της επετείου 230 ετών από την ίδρυση της Ιερατικής Σχολής Καρλοβικίου (SremskiKarlovtsi).

Συγκεκριμένα, ο Μητροπολίτης Κίτρους αποδέχθηκε σχετική πρόσκληση να λάβει μέρος ως εισηγητής με θέμα: «Οι Σέρβοι στην Πιερία: Τόποι Λατρείας και Θρησκευτικός Τουρισμός».

Η εισήγηση συνοδεύθηκε από φωτογραφίες και θεματικό βίντεο για την πορεία του Αποστόλου Παύλου και τα Μοναστήρια της Πιερίας.

Στο Διεθνές αυτό Συνέδριο συμμετείχαν με εισηγήσεις 45 επιστήμονες, από διάφορες χώρες, όπως Σερβία, Ελλάδα, Μαυροβούνιο, Σκόπια, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Πολωνία, Ρωσία, Αυστρία, Γαλλία και Η.Π.Α.

Τους προσκεκλημμένους υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν ο οικείος Ποιμενάρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιρμίου κ. Βασίλειος, οι τοπικές Αρχές και ο Διευθυντής της διοργανώτριας Ιερατικής Σχολής Πρωθιερέας π. JovanMilanovits.

Κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου χαιρετισμό απεύθυνε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος NόβοΜπρντό κ. Ιλαρίων, εκπρόσωπος του ΜακαριωτάτουΠατριάρχου Σερβίας κ.κ. Πορφυρίου, ενώ την εναρκτήρια εισήγηση έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σβορνικίου και Τούζλας κ. Φώτιος, εκ μέρους της Ιεράς Συνόδου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με Αρχιερατικό Συλλείτουργο, που τελέστηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Νικολάου, στο οποίο έλαβε μέρος και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος στη Θεολογική Σχολή Βελιγραδίου