ΑφιερώματαΓενικά ΘέματαΕιδήσεις και ΑνακοινώσειςΘέατρο, Κινηματογράφος, Ντοκυμανταίρ, TV και ΔιαδίκτυοΠολυμέσα - Multimedia

Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – “Το λαμπρόν σεμνολόγημα” (Β’ Μέρος)

4 Σεπτεμβρίου 2024

Άγιος Καλλίνικος Εδέσσης – “Το λαμπρόν σεμνολόγημα” (Β’ Μέρος)

Ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως Εδέσσης, Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Ζουμής, μιλάει στην κάμερα της Pemptousia TV και στον Δημοσιογράφο Δημήτρη Στρουμπάκο, και καταθέτει προσωπικές μαρτυρίες για τον Άγιο Καλλίνικο, στο δεύτερο μέρος του οδοιπορικού στην Έδεσσα.

Ο π. Γεώργιος μας ξεναγεί στους χώρους της Μητροπόλεως, εκεί όπου εγκαταβιούσε ο Άγιος ασκητής της αγάπης και της προσφοράς, καθώς και στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης, όπου θησαυρίζονται ιερά λείψανα του Αγίου και μας εξιστορεί ένα θαύμα που βίωσαν προσκυνητές. Παρακολουθήστε το 2ο μέρος του αφιερώματος στο on demand περιεχόμενο της τηλεόρασης της Πεμπτουσίας.

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο:

Επίσης μπορείτε να δείτε το 1ο μέρος, στο οποίο καταγράφουμε τις πνευματικές καταθέσεις Επισκόπων και Κληρικών για την Οσιακή βιοτή του ασκητή Επισκόπου. Μιλά μεταξύ άλλων και ένα από τα πνευματικά του αναστήματα ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ, τονίζοντας χαρακτηριστικά: ”Ο Άγιος Καλλίνικος είναι ο Θησαυρός της Μητροπόλεώς μας”

Πατήστε στην εικόνα για να μεταβείτε στο περιεχόμενο: