Γενικά ΘέματαΥγεία και ιατρικά θέματα

Ενεργοποιήστε το ΓεΣΥ και διορθώστε λάθη που σας αφορούν

1 Ιουλίου 2024

Ενεργοποιήστε το ΓεΣΥ και διορθώστε λάθη που σας αφορούν

Αν δεν έχετε ακόμα ενεργοποιήσει τον ηλεκτρονικό σας λογαριασμό στον ΟΑΥ και το ΓεΣΥ, θα ήταν πολύ χρήσιμο για εσάς αλλά και το ίδιο το γενικό σύστημα υγείας να το πράξετε το συντομότερο.

Μέσα στην αναπουμπούλα της δημιουργίας του ΓεΣΥ το 2019 και της άγνοιας που υπήρχε τότε ως προς τις διαδικασίες και τα τεχνολογικά εργαλεία που έπρεπε να χρησιμοποιηθούν, χιλιάδες δικαιούχοι έκαναν εγγραφή μέσω των προσωπικών τους γιατρών ή μέσω συγγενών και φίλων.

Αν ενεργοποιήσετε τώρα τον λογαριασμό σας, πολύ πιθανό να δείτε πως μερικά από τα προσωπικά σας δεδομένα έχουν περαστεί λάθος ή χρήζουν επικαιροποίησης.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι αν ενεργοποιήσετε τον λογαριασμό (θα χρειαστεί να ζητήσετε έναν κωδικό από τον προσωπικό σας γιατρό) και συμπληρώσετε όλα τα εδάφια, θα μπορείτε να λαμβάνετε λεπτομερή ενημέρωση για όλες τις υπηρεσίες που λάβατε από το ΓεΣΥ, τα αποτελέσματα εξετάσεων και αναλύσεων, τις χρεώσεις που έκαναν εξ ονόματός σας οι πάροχοι υπηρεσιών και βεβαίως θα μπορείτε να διαπιστώσετε αν υπάρχει θέμα παραπλάνησης του συστήματος (εμάς όλους, δηλαδή) ή και εξαπάτησής του, για προβείτε σε καταγγελία στον ΟΑΥ. Τ.ΟΥ

philenews.com